Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
jb
jb
09.03.2016 18:00:01
Deli članek:

Poljsko sporočilo: Zdaj Jurčiću na poti stoji le še Maribor

Drago Wernig - TAKA

Zdaj že nekdanji trener Maribora Krunoslav Jurčić več kot očitno ne bo dolgo na borzi dela.

O tem smo že poročali, objavili smo tudi besede Krunoslava Jurčića, ki je pisanje označil za nič drugega kot znanstveno fantastiko. Toda zdaj smo prejeli poljsko sporočilo: vse je res. In kmalu bo uradno potrjeno. Dosedanji trener Maribora ne bo dolgo brez dela, že v kratkem in še pred koncem tedna bi se lahko spet usedel na klop. Toda ne v Sloveniji, tudi na rodnem Hrvaškem ne. Tik pred realizacijo je njegova selitev na Poljsko, kjer pa bo, zanimivo, vodil dva slovenska nogometaša.

Jurčić, ki je v Ljudskem vrtu nogo dobil po porazu s Celjem, bo zdaj zdaj prevzel vodenje Wisle. Klub iz Krakova sodi med najboljše na Poljskem, toda v tej sezoni mu ne gre vse po načrtih, saj se bori za obstanek med elito. Pri tem mu pomagata tudi Boban Jović in Denis Popović, ki bosta očitno v nadaljevanju sezone trenirala pod hrvaško taktirko.

Kot so nam zaupali poljski kolegi, zdaj Jurčića od Wisle loči le še – Maribor. Da, njegov nekdanji klub, s katerim se mora po hitrem postopku dogovoriti za prekinitev pogodbe. Vijoličasti so ga po porazu s Celjem že res odpustili, toda pogodba je ostala nedotaknjena. In če se ne bi pojavila Wisla, bi bil 46-letnik verjetno še nekaj časa na plačilnem seznamu Maribora, zdaj temu le ne bo tako. In Maribor bo privarčeval nekaj denarja, Jurčić pa ne bo dolgo brez dela.