Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
06.03.2016 19:04:16
Deli članek:

Izplačal stavo na Leicester, da bi ga gledal v ligi prvakov

Angleški študent je razkril, zakaj se je odločil, da bo predčasno prekinil stavo na naslov kluba, za katerega navija.

20-letni Nathan Finlow je slišal kar nekaj kritik na račun svoje poteze, potem ko je pred nekaj dnevi sklenil dogovor z eno od stavniških hiš. Pri njej je pred začetkom sezone za šalo stavil dva funta na angleški naslov Leicester Cityja, kar bi mu v primeru zadetka prineslo 10.000 funtov. Namesto čakanja na konec sezone se je z omenjeno hišo pogodil za 1600. 

Znesek so mu izplačali, potem ko je Leicester remiziral z West Bromwichem, sledila pa sta poraza zasledovalcev Tottenhama in Arsenala ter njun remi na medsebojni tekmi ob zmagi Leicestra nad Watfordom. Skratka, kazalo je, da bodo lisice izgubile vodstvo, tako pa imajo devet krog pred koncem prvenstva kar pet točk prednosti pred Tottenhamom in osem pred Arsenalom. 

Mladenič je bil takoj deležen številnih kritik, še več pa bi se jih nabralo ta konec tedna, a jih je v veliki meri utišal s svojo razlago. "Nisem čutil nikakršne panike in vedel sem, da se lahko zgodi tudi kaj takega. Ni mi žal. Še vedno mi je od dobitka v primeru naslova pomembnejše to, za kar bom porabil zaslužen denar," je dejal. In kaj je želel s tem povedati?

"Na tisti točki je bilo jasno, da bo Leicester skoraj zanesljivo zaigral v ligi prvakov. Kaj mi pomaga čakanje na konec sezone, če lahko ostanem brez vsega on lahko nato zapravim življenjsko priložnost. Ekipo želim spremljati na vseh treh gostovanji in za to zadostuje 1600 funtov. Za 10.000 mi je v tem pogledu vseeno, kajti z njimi bi tvegal preveč," je pojasnil.