Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
06.03.2016 19:03:19
Deli članek:

Vratar podal za gol tekmeca, Benteke grdo zaigral enajstmetrovko? (video)

vszi

Kakšna dramatična zmaga Liverpoola v tokratnem krogu angleškega prvenstva!

Znašli so se v zaostanku, v 62. minuti so ostali brez izključenega nogometaša so vseeno zmagali. Rdeči iz Liverpoola so se iz Londona vrnili s tremi točkami, potem ko so si zmago nad klubom Crystal Palace priigrali v 96. minuti! Ampak dramatičen zaključek tekme ni edino, zakaj slednja odmeva na Otoku. Preobrat Liverpoola je bil namreč milo rečeno nenavaden. Četa Jürgena Kloppa je tako izenačila, ko je podajo zabeležil kar nasprotnikov vratar, zmagoviti zadetek pa dosegla iz sila sporno dosojene enajstmetrovke.

V 72. minuti je za 1:1 zadel Roberto Firmino, ki je izkoristil res nespretno posredovanje vratarja domačih Alexa McCarthyja, v 96. minuti je Christian Benteke realiziral enajstmetrovko, zaradi katere pa si je že nakopal precej gneva na glavo. Številni namreč Belgijcu očitajo, da je grdo zaigral prekršek, kot je razvidno iz posnetka, se ga Damien Delaney res ni niti dotaknil.

No, toda kasneje so v javnost prišle fotografije, na podlagi katerih bi se dalo soditi, da je bil Benteke vseeno zaustavljen s prekrškom oziroma je do dotika dejansko prišlo. "Takoj, ko sem videl akcijo, sem dobil občutek, da gre za enajstmetrovko. Dejansko je bila 100-odstotna enajstmetrovka. Nogometaši Liverpoola ne igrajo prekrškov. V bistvu je bilo precej neumno to, kar je storil Delaney, saj je s kolenom odnesel Bentekeja. Kristalno čist prekršek, o tej zadevi sploh ne bi smeli debatirati," je Bentekeja v bran vzel legendarni Jamie Carragher.