Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
STA
STA
28.02.2016 13:15:01
Deli članek:

Infantino odprl muzej v Zürichu in prejel čestitke od Blatterja

Novi predsednik Mednarodne nogometne zveze (Fifa) je imel danes prvo službeno nalogo v novi vlogi. V Zürichu je odprl muzej Fife, katerega je z idejo zasnoval njegov predhodnik Sepp Blatter.

"To je lep muzej, ki kaže univerzalnost nogometa. Bil je ideja Blatterja, je njegovo delo," je ob odprtju muzeja dejal Infantino, ki so ga v petek izvolili za novega predsednika, potem ko je moral Blatter zaradi korupcije odstopiti in so ga kaznovali s šestletno prepovedjo opravljanja nogometnih funkcij.

Muzej Fife se nahaja v centru Züricha, v njega so vložili 128 milijonov evrov. Njegov cilj je, da ga letno obišče 250.000 ljudi, odprli pa so ga v prisotnosti Markusa Kattnerja, začasnega tajnika Fife in nekdanjega švicarskega reprezentanta Stephana Chapuisata.

Še pred odprtjem muzeja je Infantino prek dnevnika Journal du Dimanche prejel pismo Blatterja, v katerem mu je predhodnik čestital, a opozoril, da ga čaka težko delo. "Od tebe se bodo pričakovali čudeži, tega se moraš zavedati, prav tako pa se moraš sprijazniti, da ne boš imel veliko prijateljev, čeprav ti zdaj vsi izražajo podporo ter te zasipajo z lepimi besedami. Nadaljuj reforme, ki sem jih začel jaz, če boš želel kakšen nasvet, ne oklevaj. Ostani miren in zbran, za reforme imaš dva meseca časa," naj bi v pismu zapisal 79-letni Blatter.