Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
13.02.2016 23:11:43
Deli članek:

Stara dama ruši kot orkan, Juventus še petnajstič zapored (video)

Reuters

Tik pred zdajci je Simone Zaza izstrelil ekipo Juventusa na vrh italijanskega prvenstva.

Bilo so skorajda na dnu, a so se kot Feniks dvignili iz pepela. In zdaj so tam, kjer so bili ob koncu pretekle sezone. Juventus je nanizal še neverjetno petnajsto zaporedno zmago, da bi bilo zadovoljstvo v Torinu toliko večje, je na velikem derbiju serie A padel glavni tekmec stare dame v bitki za naslov. V taboru Napolija, ki je na 69 gostovanjih v mestu pod Alpami v vsej zgodovini zabeležil le sedem zmag, so bili sicer prepričani, da bodo osvojili točko in ostali pred Juventusom, toda to je bil račun brez krčmarja. Oziroma brez Simoneja Zazaja.

Gologlavi napadalec je derbi pred nabito polnimi tribunami torinskega stadiona začel na klopi za rezerve, trener Massimiliano Allegri ga je v boj poslal v 58. minuti. Njegov zvezdniški trenutek je napočil v 88. minuti, ko se je odločil za strel od daleč, pri tem je žoga oplazila enega od Neapeljčanov in končala za hrbtom Pepeja Reine.

Juventus, ki je pred tem nizom v desetih krogih zabeležil le tri zmage, je tako premagal ekipo izpod Vezuva in jo tudi prehitel na lestvici, na kateri ima točko prednosti pred njo.