Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
29.01.2016 09:01:47
Deli članek:

Edinstvena poteza Alvara Morate: Pridi, pojej pico za našo mizo!

Napadalec Juventusa je navdušil italijansko javnost, potem ko je osamljenega navijača preprosto sprejel kot svojega prijatelja.

Zgodba z zornega kota navijača pravi, da si je študent Sicilije ogledal zmago Juventusa nad Interjem 3:0 na prvi tekmi polfinala italijanskega pokala, nato pa zavil v bližnjo picerijo na pozno, za Italijane tako zelo značilno večerjo. Ko je v isti lokal vstopil njegov velik idol Morata, je bil mladenič tako presunjen, da se ni opogumil niti s prošnjo za avtogram.

Zgodba z zornega kota španskega napadalca pa pravi, da je po tekmi v lokal prišel s petimi prijatelji, naročil pijačo in zagledal v Juventus dres s številko devet in napisom Morata oblečenega mladeniča, ki je sam sedel za mizo in čakal na pico. Zato se je odločil, da bo naredil nekaj neobičajnega, nekaj skrajno širokogrudnega.

Če ni šel Mohamed h gori, je šla gora k Mohamedu. Morata je vstal, pristopil k osamljenemu mladeniču in dejal: "Pridi, sedi za našo mizo, ta večer ne boš jedel sam." Španec, ki je kako uro prej dosegel dva zadetka, je šokiranega navijača odpeljal za svojo mizo, tam je pojedel pico in se kar dve uri družil s prijazno druščino.

"Še zdaj nisem prišel k sebi. Sploh nisem verjel, da se to dogaja," pravi Sicilijanec, ki je preživel sanjski uri, dobil nov dres s podpisom in posvetilom, pa ne samo to. Morata je izbrancu zaupal svoj osebni kontakt in se poslovil z besedami: "Če boš kadarkoli karkoli potreboval, kar pokliči. Naj ti ne bo nerodno."