Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
04.01.2016 20:50:44
Deli članek:

En polčas, štirje zadetki in ... rdeči karton!?

Napadalcu Monaca je v francoskem pokalu uspelo nekaj prav posebnega, s čimer je a določen način celo prehitel Roberta Lewandowskega.

Šalo na stran, Poljak s svojimi petimi zadetki v devetih minutah seveda ostaja nedotakljiv, zato pa se je Lacina Traore iz Slonokoščene obale v zgodovino vpisal na drugačen način. Proti ekipi St. Jean Beaulieu je v zgolj 24 minutah dosegel 4 zadetke in si prislužil ... rdeči karton. Da, prav ste prebrali. 

Seveda gre za rekordno kombinacijo v evropskem merilu in tudi za rekorden polčas, kajti vse skupaj se je zgodilo v prvem delu igre, in sicer med 21. ter 45. minuto. Ob tem je Traore postavil tudi rekord, kar zadeva hat-trick in izključitev, saj mu je ta naveza uspela v zgolj 14 minutah

Kako je to mogoče? Afričan se je pa znesel nad moštvom iz nižje lige, pri tem pa ga je tako zaneslo, da je v zadnji minuti prvega polčasa kljub štirim doseženim zadetkom in vodstvu Monaca 5:0 ostro štartal na nasprotnika, dobil zaslužen rdeči karton in odšel pod prho. Mimogrede, kljub igralcu manj je Monaco na koncu slavil z 10:2.