Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
gv
gv
31.12.2015 09:47:16
Deli članek:

Barceloninih pet, špalir in rekord (video)

Barcelona je pred tekmo z Betisom na Camp Nouu predstavila vseh pet lovorik, ki jih je osvojila v letošnji sezoni.

Za katalonskim velikanom je izjemno leto 2015. V tem letu je Barcelona namreč osvojila kar pet lovorik, ki jih je pred včerajšnjim srečanjem z Betisom predstavila tudi Camp Nouu. To je bila tudi prva priložnost, da so gledalci lahko videli najnovejšo, in sicer tisto, ki so jo nogometaši Barcelone dobili za naslov na klubskem svetovnem prvenstvu pred slabima dvema tednoma.

Nogometaši Barcelone so postavili tudi španski rekord v doseženih zadetkih v enem koledarskem letu. Dosegli so jih kar 180, Luis Suarez in Lionel Messi sta jih prispevala 48, Neymar 41, Ivan Rakitić 7 ... Prejšnji rekord si je lastil Real Madrid, ki jih je v letu 2014 dosegel 178.

Tri lovorike (pokalno, ligaško in za ligo prvakov) so Katalonci v svoje vitrine pospravili še v lanski sezoni, dve pa že v letošnji (evropski superpokal in klubsko SP). Pet osvojenih naslovov v enem koledarskem letu je tudi drugi najboljši dosežek v zgodovini tega kluba. V tem pogledu je bilo boljše le leto 2009, ko je Barcelona pod vodstvom Pepa Guardiole osvojila vseh šest možnih naslovov, vključno s španskim superpokalom, ki jim ga je letos "speljal" Bilbao.

Pred začetkom sredinega obračuna so se jim za zadnji naslov poklonili tudi nogometaši Betisa, ki so tekmece na zelenico pospremili s špalirjem.