Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
ro
ro
30. 12. 2015 · 20:20
09. 08. 2017 · 09:59
Deli članek:

Koper: Dogaja se nekaj velikega. Zelo velikega!

Nikola Miljković

Po jesenskem viharnem obdobju, ki je napovedovalo še hujše nevihte, kot smo jim bili priča, so se razmere na Bonifiki umirile. Novo vodstvo kluba je pljunilo v roke, treba je sestaviti nov organizacijski ustroj in nov igralski mozaik.

"Zelo dobro se zavedamo spoznanja, da moramo okrepiti igralsko zasedbo, in verjemite mi, da smo se posla lotili zelo zagnano. Menim, da nam gre kar dobro. Za zdaj lahko razkrijem, da smo s šestimi, sedmimi nogometaši že dogovorjeni o vseh podrobnostih sodelovanja. Pravzaprav ni več nobenega dvoma o tem, da bodo zaigrali v dresu našega kluba, hkrati pa si prizadevamo, da bi v svoje vrste privabili še tri ali štiri igralce. V mislih imam močna, zveneča imena," nam je v dnevih pred božičem zaupal športni direktor Kopra in pristavil, da v klubu predvidevajo, da bi vse zimske okrepitve predstavili 11. januarja, ko bodo Slavko Matić in njegovi varovanci začeli priprave na spomladanske izzive. Kot smo že poročali, bosta med njimi skoraj gotovo tudi Albert Riera in Zlatan Muslimović, s katerima je srbski strokovnjak sodeloval že v Halozah.

Danes smo znova "preverili utrip" koprskega športnega direktorja. V prvi vrsti nas je zanimalo, ali je morda kaj novega z napovedanimi zvenečimi imeni. "Delamo, trudimo se," je bilo kar nekaj časa vse, kar je bil pripravljen povedati. Tudi številna dodatna vprašanja dolgo niso dosegla namena, ampak očitno jih je bilo dovolj, da se je Dušan Petković naposled vsaj nekoliko omehčal. "Da, nekaj se dogaja," je razkril snovalec kadrovske politike na Bonifiki. Kako velikega? "Zelo velikega," je odvrnil nekdanji igralec OFK Beograda, Mallorce, Yokohame F. Marinos, Wolfsburga, Nürnberga ter moskovskih Spartaka in Saturna. "Ampak več vam res ne morem povedati. Ne smem, je prezgodaj. Saj veste, kako je v tem poslu, hitro se kaj lahko zaplete, je pa dejstvo, da nekaj kuhamo. Da smo nekaj dobili v lonec, jed je že začela rahlo vreti. Počasi brbota, zdaj jo moramo na pravi način še zaključiti," je bil slikovit Dušan Petković. Kdaj naj bi bil koprski silvestrski brodet pripravljen za postrežbo, si ni drznil napovedati ...