Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
db
db
18.12.2015 11:48:02
Deli članek:

Ancelotti: 90 odstotkov možnosti, da bom vodil Bayern

Reuters

Sloviti italijanski strateg naj bi v krogu prijateljev dejal, da bo v naslednji sezoni vodil serijske nemške prvake.

Carlo Ancelotti je po dveh sezonah pri madridskem Realu v letošnjem tekmovalnem obdobju brez službe. Italijana so sprva povezovali z Milanom, nato z Manchester Unitedom, po odhodu Joseja Mourinha pa tudi že s Chelseajem, kjer je, tako kot pri Milanu, sicer že bil.

Toda po poročanju nemškega Kickerja bo Italijan svojo kariero nadaljeval v bundesligi. Vse bolj je namreč jasno, da se bo Pep Guardiola poleti poslovil od Bayerna, s katerim je sicer na dobri poti h tretjemu zaporednemu državnemu naslovu. In Ancelotti naj bi bil njegov naslednik.

"90-odstotno lahko potrdim, da bom v naslednji sezoni vodil Bayern," je Ancelottijeve besede v krogu prijateljev prenesel Kicker.

ZAVRNIL ZENIT
56-letni strateg je bil v stiku z Bavarci že poleti, ko se je prvič začelo špekulirati, da bo Guardiola po treh letih na klopi "Die Roten" odšel. Vmes je "Cool Carlo" zavrnil tudi ponudbo ruskega Zenita


Dogovor med Bayernom in Ancelottijem naj bi postal uraden že v naslednjem tednu, podpisana naj bi bila triletna pogodba. 

MANJKA MU LE ŠE BUNDESLIGA 
Velja omeniti, da je Ancelotti vodil ekipe v vseh najmočnejših prvenstvih Evrope z izjemo Nemčije. Služboval je v Italiji (Juventus, Milan), Angliji (Chelsea), Španiji (Real Madrid) in Franciji (PSG). 

Medtem Kicker dodaja še, da je Guardiola slovo najprej želel obelodaniti šele aprila, toda pred dnevi je nato dejal, da bo vse jasno v prihodnjih dneh.

Nekaj olja na ogenj je prilil tudi spor z zdravniško službo v središču katerega je bil Franck Ribery.