Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
db
db
14.12.2015 13:30:04
Deli članek:

EL: šest Slovencev dobilo tekmece, en medsebojni dvoboj

Reuters

V Nyonu so izžrebali pare šestnajstine finala evropske lige, kjer bo nastopalo tudi šest slovenskih nogometašev. Medsebojno se bosta udarila dva kluba s slovenskima nogometašema: St. Etienne in Basel.

Videli bomo pet obračunov s slovensko udeležbo. Če bi Robert Berić pravočasno ozdravel, bi se s St. Etiennom pomeril proti Baslu, ki ga je pred kratkim okrepil Andraž Šporar.

Tim Matavž se bo z Augsburgom meril proti Liverpoolu, Josip Iličić bo s Fiorentino pričakal Tottenham, Kevin Kampl bo z leverkusenskim Bayerjem potoval v Lizbono h Sportingu, Bojan Jokić pa se bo z Villarrealom meril proti Napoliju

Pari so: Augsburg - Liverpool, Fiorentina - Tottenham, Sporting Lizbona - Bayer Leverkusen, Villarreal - Napoli, St. Etienne - Basel, Valencia - Rapid Dunaj, Borussia Dortmund - Porto, Fenerbahče - Lokomotiv Moskva, Anderlecht Olympiacos, Midtjylland - Manchester United, Sparta Praga - Krasnodar, Galatasaray - Lazio, Sion - Braga, Šahtar Doneck - Schalke, Marseille - Athletic Bilbao, Sevilla - Molde.

V šestnajstini finala evropskelige se ekipi iz iste države ne moreta srečati. Tekme bodo na sporedu 18. in 25. februarja.

DVA SLOVENCA V PRVEM, ŠTIRJE V DRUGEM BOBNU
Ekipe so bile razdeljene v dva bobna. Zmagovalcem skupin so se pridružila štiri moštva, ki so izpadla iz lige prvakov (Porto, Olympiacos, Manchester United in Bayer Leverkusen), prav tako drugouvrščenim (Sevilla, Valencia, Galatasaray in Šahtar).

V prvem bobnu so bili Molde, Liverpool, Krasnodar, Napoli, Rapid Dunaj, Braga, Lazio, Lokomotiv Moskva, Basel, Tottenham, Schalke, Athletic Bilbao, Porto, Olympiacos, Manchester United in Bayer Leverkusen.

V drugem pa Fenerbahče, Sion, Borussia Dortmund, Midtjylland, Villarreal, Marseille, St. Etienne, Sporting Lizbona, Fiorentina, Anderlecht, Sparta Praga, Augsburg, Sevilla, Valencia, Galatasaray in Šahtar.