Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
db
db
08.12.2015 13:54:23
Deli članek:

Jugu liga prvakov, Vinčiću evropska liga

Grega Wernig

Uefa je delegirala sodnike za zadnje evropske preizkušnje v letošnjem letu.

V torek, sredo in četrtek so na sporedu tekme šestega kola skupinskega dela v ligi prvakov in evropski ligi. Poleg slovenskih nogometašev bodo na delu tudi sodniki s sončne strani Alp.

Matej Jug bo glavni sodnik na sredini tekmi med špansko Valencio in francoskim Lyonom v ligi prvakov. To bo njegova druga tekma v letošnji sezoni lige prvakov potem, ko je v drugem krogu delil pravico na tekmi med Zenitom in Gentom (v isti skupini).

Jugova pomočnika bosta Matej Žunič in Jure Praprotnik, dodatna pomočnika pa Mitja Žganec in Dejan Balažič. Četrti sodnik Manuel Vidali. Kontrolor sojenja bo Terje Hauge iz Norveške.

VINČIĆ IN ČEFERIN V ČETRTEK
V četrtek bo na obračunu evropske lige med Anderlechtom in Qarabagom piskal Slavko Vinčić. Njegova prva pomočnika bosta Bojan Ul in Tomaž Klančnik, dodatna pomočnika pa Roberto Ponis in Dragoslav Perić. Četrti sodnik bo Andraž Kovačič, kontrolor sojenja pa Igor Iščenko iz Ukrajine.

V vlogi kontrolorja bo tudi Darko Čeferin, nadziral bo delo delilcev pravice na srečanju evropske lige med ekipama Lech Poznan in Basel.