Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
05.12.2015 18:18:30
Deli članek:

Leicester v še višjih višavah, Vardyjev nesojeni ducat

Leicester City spet vodi v premier ligi in bo zagotovo vodil tudi po zaključku kroga, Jamie Vardy pa ...

Le malokdo je pričakoval, da bo Leicester City dobil novo priložnost za skok na vrh, kajti precej bogatejši Manchester City je navidez ujel formo in je napovedoval, da bo brez težav opravil z gostovanjem v Stoku. Zgodilo se je vse kaj drugega, dva zadetka Marka Arnautovića sta sinje modre pokopala in odprla vrata lisicam

Te se niso pustile prositi dvakrat. Leicester je že na začetku tekme povedel z 2:0 in praktično odločil gostovanje pri Swanseaju, na koncu pa je slavil s še bolj zanesljivih 3:0. Tako ima zdaj dve točki prednosti pred Arsenalom, ki je premagal Sunderland, in tri pred obema manchestrskima velikanoma. Tudi United se ni izkazal, proti West Hamu je odigral 0:0. 

Seveda pa je bilo gostovanje Leicestra v Swanseaju izjemno izpostavljeno tudi zaradi prvega strelca lige Jamieja Vardyja. Ta je z enajstimi zaporednimi tekmami z najmanj enim zadetkom postal rekorder premier lige, tokrat pa mu ni uspelo izenačiti rekorda vseh časov. Vse tri zadetke za Leicester je dosegel Alžirec Rijad Mahrez.