Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
02.12.2015 21:57:18
Deli članek:

Zdaj je vprašanje le, ali bo pršut delil s soigralci ali ne

Reuters

Nogometaši Barcelone so zlahka napredovali v pokalu, a razlog za veselje je imel tudi nogometaš Villanovenseja.

Barcelona je na prvi tekmi španskega pokala proti Villanovenseju le remizirala, toda na povratni tekmi je stvari pričakovano postavila na svoje mesto. Katalonci so na Camp Nouu razbili nebogljenega nižjeligaša, slavili so kar s 6:1. Za pol ducata golov so poskrbeli Sandro Ramirez (3), Munir El Haddadi (2) in Daniel Alves, kljub visokemu porazu pa so imeli tudi gostje svojevrsten razlog za zadovoljstvo. No, to v prvi vrsti velja za njihovega nogometaša Juanfrana, ki mu je v 29. minuti uspelo nekaj, kar bržčas nikdar ne bo pozabil – zatresel je mrežo velike Barcelone.

Verjetno se boste vprašali, kaj je to takšnega, da bi se veselil, še zlasti, ker je njegova ekipa visoko izgubila. Ampak v ozadju gola se skriva zanimiva zgodba. Podjetje Montesano Extremadura SA, ki se ukvarja s proizvodnjo in prodajo suhih mesnih, v prvi vrsti pršuta, je nogometaše kluba, s katerim sodeluje kot sponzor, v primeru dobre igre na katalonskem stadionu obljubilo prav posebno nagrado. Strelcu vsakega zadetka za Villanovense je bil namreč obljubljen pršut. In to kar celo stegno. "Za nas je čas in privilegij, da klub, s katerim sodelujemo, igra tako pomembno tekmo. Prepričan sem, da bodo igralci dali vse od sebe, toda jasno je, da bodo potrebovali tudi srečo. Za dodatno motivacijo bomo poskrbeli mi, strelec vsakega gola za Villanovense bo za nagrado prejel pršut!" je sporočil direktor podjetja Jaime Garcia.

Srečnež, ki se bo lahko mastil s pršutom, je torej Juanfran. Bo pa ob tem vsekakor zanimivo videti, ali bo sebičen in bo mesno dobroto vzel povsem zase ali pa bo morda poslastico delil skupaj s soigralci ...