Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
STA
STA
18.11.2015 09:15:38
Deli članek:

Argentinci do prve zmage - padli Kolumbijci

Reuters

V četrtem krogu južnoameriških nogometnih kvalifikacij za SP 2018 v Rusiji je Argentina v gosteh z golom Lucasa Biglie premagala Kolumbijo. Še četrtič so do zmage prišli nogometaši Ekvadorja, ki so s 3:1, prav tako v gosteh, premagali Venezuelo, Brazilija pa je doma s 3:0 odpravila Peru.

Gostovanje v Kolumbiji je bilo za argentinsko reprezentanco zelo pomembno, saj je v prvih treh krogih osvojila le dve točki. Do odločitve je prišlo že v 19. minuti tekme, ko je v polno zadel Lucas Biglia, v nadaljevanju pa se mreži nista več zatresli. Z zmago so Argentinci na lestvici prehiteli Kolumbijce in so šesti s petimi točkami, Kolumbija ima točko manj.

BRAZLCI SKOČILI NA TRETJE MESTO
Brez težav so do novih treh točk prišli Brazilci, ki so v Salvadorju s 3:0 premagali Peru. Med najbolj zaslužnimi za zmago je bil nogometaš Bayerna Douglas Costa, ki je dosegel prvi gol, gola pa sta dosegla še Augosto in Filipe Luis.

EKVADOR OSTAL POPOLN
Z odličnimi igrami v kvalifikacijah nadaljuje Ekvador, ki je tokrat slavil v Venezueli. Ekvadorci so po 60 minutah igre vodili že s 3:0, gole so dosegli Fidel Martinez, Jefferson Montero in Felipe Caicedo, častni gol za domačo ekipo je v 84. minuti tekme dosegel Josef Martinez.

PRVI PORAZ ČILENCEV
Tri gole so za zmago proti Čilu dosegli tudi Urugvajci, ki so s tremi zmagami na drugem mestu. Aktualni južnoameriški prvaki so bili v Montevideu nemočni proti razigrani domači vrsti, ki je povedla v 24. minuti z golom kapetana Diega Godina, v drugem polčasu sta zmago potrdila rezervist Alvaro Pereira in Martin Caceres. Po koncu tekme je rdeči karton dobil Jorge Valvidia.

PARAGVAJ DO PREOBRATA
V Asuncionu so v 59. minuti povedli Bolivijci z golom Yasmanija Duka, ki je v igro vstopil ob koncu prvega polčasa. Domači nogometaši so že dve minuti pozneje izid izenačili, strelec je bil Dario Lezcano, končni izid pa je v 64. minuti postavil Lucas Barrios.

ARGENTINA SKOČILA NA ŠESTO MESTO
Po štirih krogih je v vodstvu Ekvador (12 točk) pred Urugvajem (9) in Brazilijo (7). Po sedem točk imata tudi Paragvaj in Čile, na šestem mestu je Argentina s petimi točkami.

Neposredno uvrstitev na svetovno prvenstvo v Rusiji si bodo zagotovile prve štiri reprezentance, peta ekipa pa se bo v dodatnih kvalifikacijah za uvrstitev na mundial merila z zmagovalcem oceanske skupine.