Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
tk
tk
18.11.2015 08:48:18
Deli članek:

Prvi mož Dinama spet aretiran

arhiv
Zdravko Mamić

Po tem, ko sta bila Zdravko in Zoran Mamić sredi julija ob plačilu varščine izpuščena, iz Zagreba to jutro prihajajo novice, da je bil prvi mož Dinama spet aretiran.

Hrvaški mediji poročajo, da je bil Zdravko Mamić skupaj s še štirimi drugimi osebami aretiran. Po prvih neuradnih informacijah naj bi bil ob Mamiću aretiran tudi njegov sin. "V zgodnjih jutranjih urah so v prostore nogometnega kluba Dinamo prišli predstavniki urada za preprečevanje korupcije. O vseh nadaljnjih informacijah vas bomo obvestili," so spročili iz vrst zagrebškega kluba.

Čeprav še ni uradnih informacij o tem, zakaj točno je bil Mamić aretiran, pa naj bi šlo za nadaljevanje preiskave iz tega poletja. Naj spomnimo: hrvaški urad za boj proti korupciji in organiziranemu kriminalu (Uskok) bremeni Vrbanovića, ki je bil dolgoletni direktor Dinama, ter Pernarja, da so skupaj z bratoma Mamić oškodovali Dinamo za najmanj 117,8 milijona kun (15,5 milijona evrov), državni proračun pa vsaj za 12,4 milijona kun (1,6 milijona evrov). Malverzacije naj bi se dogajale šest let.