Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
17.11.2015 16:44:15
Deli članek:

Napeto pričakovanje: Valbuena bo govoril o Benzemaju!

Dogajanje v aferi, v kateri Karima Benzemaja obtožujejo izsiljevanja reprezentančnega soigralca, bo dobila novo, zelo pomembno poglavje.

Vse dosedanje dogodke verjetno poznate, a vendar malce obnovimo. Nepridipravi so v roke dobili erotični posnetek, v katerem nastopa francoski reprezentant Mathieu Valbuena, in vzpostavili stik z nogometašem, da bi ga izsiljevali za večjo vsoto denarja. Vse lepo in prav, če posrednik pri tem stiku ne bi bil zvezdnik Reala Benzema.

Ko je to postalo jasno, je policija Karima pridržala in zaslišala, tožilstvo pa ga je na podlagi zbranih dokazov obtožilo po dveh točkah, po katerih mu grozi pet let zapora. Razumljivo, bi lahko rekli, če je verjeti prepisu telefonskega pogovora, ki ga je v javnost spravil izjemno zanesljivi francoski časnik L'Equipe.

Prav tako zanesljivi mediji pa so se zdaj dokopali izjemno pomembne informacije o tem, kdaj bo pred tožilstvom spregovoril izsiljevani Valbuena. To se bo zgodilo v petek, ko ga bodo zaslišali v mestu Versasille v predmestju Pariza, kjer so zaslišali tudi Benzemaja. Jasno, šlo bo za ključno pričevanje, na katerem bo povsem neposredno spregovoril o Benzemajevi vlogi. 

Zaslišanje se bo zgodilo kljub temu, da ga je Valbuenajev odvetnik želel na vsak način prestaviti. Nogometašev klub Lyon bo namreč v petek zvečer igral ligaško tekmo proti ekipi iz Nice, a gre za zadevo, ki je pomembnejša od nogometnih stvari, zato tožilstvo ni imelo usmiljenja.