Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
eč
10.11.2015 11:08:45
Deli članek:

Kdorkoli ga je prodal, ga je proti njegovi volji

Profimedia
Ibrahimović v dresu Milana leta 2012.

Milan je največji klub, za katerega sem igral v svoji karieri, trdi švedski zvezdnik Zlatan Ibrahimović.

Zlatan Ibrahimović je spregovoril za La Gazzetto dello Sport, dotaknil se je predvsem svoje pustolovščine pri Milanu, s katerim so ga mediji povezovali tudi v letošnjem poletju. Toda legendarni Šved se ni vrnil na San Siro, še naprej nosi dres Paris Saint Germaina. A v Parizu nikdar ne bi mogli uživati v njegovih zadetkih, če bi pred leti obveljala njegova volja. Ibrahimović je namreč odločno poudaril, da nikdar ni želel zapustiti vrst Milana.

"Preteklo poletje mi je Milan poslal konkretno ponudbo. Lahko bi jo sprejel in spet postal nogometaš tega kluba. Toda do te točke nikdar nismo prišli, ker nisem želel. Sem pa vseeno hvaležen za ponudbo. Milan je zame največji klub, za katerega sem kdajkoli igram. In igral sem za precej pomembnih klubov. Toda z Milanom se nihče ne more primerjati, vsaj kar zadeva potek dela, organizacijo. Poleg tega smo imeli tedaj res fantastično ekipo," pravi 34-letnik.

Ibrahimović, ki je rossonere skupaj s Thiagom Silvo zapustil leta 2012, je zatem dodal: "Pogrešam San siro, mesto, ljudi, jezik. Na Italijo me vežejo fantastični spomini, tam je moj drugi dom. Če bi sam odločal, ne bi nikdar zapustil Milana. Kdo je odgovoren za moj odhod? Ah, to je zdaj že zaključena zgodba. Zgodilo se je, kar se je. Trenutno imam druge cilje v svoji karieri in tudi v življenju."