Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
jz
jz
05.11.2015 14:40:59
Deli članek:

Muslimanski nogometaš se ni hotel rokovati z žensko

vszi

Tudi to se dogaja. Nogometaš nizozemskega Utrechta Nacer Barazite, se po pogovoru ni hotel rokovati z reporterko nizozemske inačice Fox News.

Z moškimi Barazite nima težav glede rokovanja, a vse skupaj je sprožilo veliko reakcij na družbenih omrežjih, posebej ker je v zadnjem času begunska problematika in asimilacija tujcev v Evropi res vroče vprašanje. Barazite je odklonil rokovanje z reporterko Helene Hendriks iz verskih razlogov. Kako se spreminja gledanje Evropejcev na prihod ljudi druge rase ali vere, je najbolje opisala reakcija Johana Derksena, nekdanjega glavnega urednika revije Voetbal International. "Če se tako obnaša, bi se moral prijaviti v ISIS," je zapisal Derksen.
Pri Utrechtu sta tako Nacer Barazite kot Yassin Ayoub islamske veroizpovedi, njihovi starši pa prihajajo iz Maroka. Tako Barazite kot Ayoub sta igrala za mlade selekcije Nizozemske.

Res pa je tudi, da je reporterka po tem priznala, da so že lani iz kluba sporočili, da se omenjena nogometaša iz verskih razlogov nočeta rokovati z ženskami. "Mediji so se obnašali zelo spoštljivo in niso delali težav," je dejal predstavnik za medije Utrechta Martin Versteeg. V klubu so se dogovorili, da imajo igralci lahko svoja verska prepričanja, dokler ne motijo športnega procesa. Na prošnjo omenjenih igralcev so v klubu uredili tudi molilnico. Po drugi strani pa sta igralca morala sprejeti dejstvo, da bo z njima delala fizioterapevtka.