Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
gv
gv
29.10.2015 16:55:57
Deli članek:

Di Maria: Nisem želel zapustiti Reala

Reuters

Angel Di Maria je po izjemni sezoni v dresu madridskega Reala zapustil Španijo in se podal v Anglijo. Zdaj je razkril, da si tega ni želel.

Argentinski nogometaš je v sezoni 2013/14 madridskemu Realu pomagal do desetega naslova v ligi prvakov. Njegova vloga je bila ena ključnih pri tem uspehu, v velikem finalu pa je bil izbran celo za najboljšega igralca obračuna.

Toda vse to mu ni pomagalo, da bi ostal v Španiji. Vodstvo kluba ga je poslalo v Anglijo, Manchester United pa je zanj odštel rekordno odškodnino v svoji zgodovini. Toda v Angliji ni nadaljeval z izjemnimi predstavami, po koncu sezone pa se je pridružil pariškemu PSG-ju.

Zdaj se bliža njegova vrnitev na stadion Santiago Bernabeu, kjer se bo v dresu PSG-ja pomeril s klubom, s katerim je dosegel največje uspehe. V pogovoru z osrednjim madridskim športnim dnevnikom se je dotaknil navijačev, odnosov s svojim nekdanjim predsednikom Florentinom Perezom in tudi Lionela Messija in Cristiana Ronalda.

"Moj namen je bil, da bi ostal pri Realu, ampak s predsednikom Florentinom Perezom nisem imel nikakršnih odnosov," je uvodoma dejal Di Maria in se dotaknil tudi neuspešne angleške avanture: "Začel sem zelo dobro, potem sem imel pa nekaj težav in pristal na klopi. Ko je prišlo do ropa v moji hiši, pa sem si enostavno čimprej želel zapustiti Anglijo."

Di Maria je spregovoril tudi o težko pričakovanem obračunu z Realom: "PSG lahko osvoji ligo prvakov. Igralci in vodstvo kluba si želimo to lovoriko," seveda pa ni pozabil na nekdanje navijače in dejal: "Ne bom pozabil navijačev Reala. Stoječih ovacij na moji zadnji tekmi ne bom nikoli pozabil in za to jim bom večno hvaležen. Če bom dosegel zadetek, ga ne bom proslavljal."

Zdaj ko ni več soigralec Cristiana Ronalda, se ni mogel izogniti vprašanju, kdo je boljši. Torej, Lionel Messi ali Ronaldo? "Oba," je kot iz topa izstrelil član PSG-ja.