Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
28.10.2015 23:22:51
Deli članek:

Villa … Villarreal? Aston Villa? Ne, Villanovense iz tretje lige!

FC Barcelona

Nogometaši Barcelone v španskem pokalu niso imeli ravno najbolj plodnega dneva.

Tudi najboljšim se zgodi, da včasih nimajo najboljšega dneva. To bi lahko mirne vesti zapisali tudi v primeru Barcelone, ki je zaradi obveznosti na svetovnem klubskem prvenstvu (ta bo na sporedu decembra) že v sredo odigrala tekmo španskega pokala. Katalonci so odšli v gosteh k malo znanemu klubu po imenu Villanovense in se na stadionu Romero Cuerda pokazali v vse prej kot čudoviti luči. Španski tretjeligaš iz kraja Villanueva de la Serena pri Meridi je senzacionalno pariral velikanu od prve do zadnje minute in na koncu prišel do skorajda zgodovinskega podviga – končalo se je z 0:0.

Seveda pa ima Barcelona, ki se je z "amaterji" pomerila pred 3000 gledalci, tudi dobro opravičilo. Trener Luis Enrique je namreč tokrat zaupal številnim nogometašem, ki sicer ne igrajo veliko. Tako sta debitirala Wilfred Kaptoum in Aitor Cantalapiedra, ni pa bilo ne Neymarja ne Luisa Suareza. Med bolj znanimi so tako igrali Marc Bartra, Thomas Vermaelen, Adriano in Munir El Haddadi.

Ne glede na vse navijačem Barcelone ni treba skrbeti. To je bil namreč šele prvi polčas obračuna v šestnajstini finala kraljevega pokala, povratna tekma bo 16. decembra in na stadionu Camp Nou bo zgodba zagotovo povsem drugačna.