Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
STA
STA
13.10.2015 15:22:10
Deli članek:

Effenberg prvič v vlogi trenerja

Reuters

Nekdanji nemški nogometni zvezdnik Stefan Effenberg bo pri 47-letih prvič sedel na trenersko klop.

Svojo trenersko pot bo začel v Paderbornu, ki je trenutno s sedmimi točkami na 15. mestu 2. bundeslige. Paderborn, ki se je v sezoni 2013/14 kot 53. klub uvrstil v 1. bundesligo, je med najboljšimi nemškimi klubi igral le eno sezono. Tudi v letošnji sezoni je v drugoligaški konkurenci nadaljeval s porazi, v desetih krogih jih je nanizal že sedem, zato so se v vodstvu kluba odločili za menjavo trenerja. Če menjavo trenerja ni bila presenečenje, je predsednik kluba Wilfried Finke presenetil z njegovim naslednikom, kajti za Effenberga bo Padeborn sploh prvi klub, v katerem bo deloval kot trener.

"Rezultati v zadnjih nekaj mesecih so pokazali, da potrebujemo drugačen pristop trenerja. Res je, da Effenberg še ni bil trener, vendar ima bogate izkušnje, predvsem kot igralec in tudi kot komentator. Prepričan sem, da bo šlo za pravo kemijo in da bo ekipi vlil novo samozavest, zagotovo pa bo njegov prihod navdahnil tudi navijače," je za klubsko spletno stran dejal Finke.

Effenberg, ki je leta 2012 pridobil trenersko licenco, se je že nekaj časa poigraval z idejo, da bi šel med trenerje.

"Že nekaj časa sem resno razmišljal, da bi začel s trenerskim delom. Mislim, da je Padeborn dobra izbira, v njem so pred mano delovali številni danes uspešni trenerji. Imamo kakovostno ekipo in prepričan sem, da bomo kmalu začeli zmagovati," je ob podpisu pogodbe, do junija 2017, dejal Effenberg, ki je igral za Borussio Borussia Mönchengladbach, Bayern München, s katerim je leta 2001 osvojil ligo prvakov in Wolfsburg v Nemčiji, v tujini pa za Fiorentino in ob koncu kariere za Al-Arabi. Za nemško reprezentanco je zbral 33 nastopov, dosegel je tudi pet golov. Na igrišču je bil brezkompromisen, kar mu je prineslo rekordnih 114 rumenih kartonov.