Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
STA
STA
25.09.2015 13:56:04
Deli članek:

Fifa: Valcke je nedolžen, dokler mu ne dokažejo krivde

Jerome Valcke

Generalni sekretar Fife Jerome Valcke za zdaj še uživa podporo svojih nogometnih kolegov.

Predsednik nemške nogometne zveze Wolfgang Niersbach je danes ob robu zasedanja izvršnega odbora Mednarodne nogometne zveze dejal, da je suspendirani generalni sekretar Jerome Valcke zaradi škandala Fife zaenkrat nedolžen. Valckeja so prejšnji teden razrešili vseh dolžnosti, očitajo mu vpletenost v preprodajo vstopnic za SP 2014 na črnem trgu.

"V Fifi smo zavzeli stališče, da je Valcke nedolžen, dokler mu krivde ne dokažejo," je novinarjem danes v Zürichu zaupal Niersbach. Ta je del 25-članskega izvršnega odbora, ki rešuje krizo okrog Fife po objavljenih izsledkih švicarskih in ameriških preiskav.

Zasedanje Fife v Zürichu poteka že od torka, delegati pa so bolj skopih besed, le tu in tam kdo spregovori tudi uradno. Danes naj bi pred sedmo silo stopil tudi nekdanji predsednik Sepp Blatter.

V torek so švicarski preiskovalci sporočili, da je Fifa dovolila predajo elektronskih sporočil Valckeja oblastem, ta naj bi bi namreč dokazovala njegovo vpletenost v preprodajo vstopnic za prvenstva 2010, 2014, 2018 in 2022. Valcke je vse očitke sicer zanikal.

Zdaj 54-letni Valcke je generalni sekretar Fife od leta 2007 in velja za desno roko predsednika Blatterja, ki se bo zaradi korupcijskih afer v krovni nogometni organizaciji od funkcije poslovil na februarskem izrednem volilnem kongresu. Že v preteklosti je bil osumljen številnih nepravilnosti, a doslej mu tega ni nihče tudi dokazal.