Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
J.Z.
J.Z.
25.09.2015 11:40:21
Deli članek:

Lewandowski - dan po petardi, štirje v 22. minutah

vszi

Še vedno se povsod govori o izjemnem dosežku Bayernovega Roberta Lewandowskega, ko je proti Wolfsburgu dosegel pet zadetkov v devetih minutah. Toda...

Samo dan potem je bil priimek Lewandowski spet v središču pozornosti. Tokrat sicer ni bil Robert, ampak Anja. 18-letna nogometašica je dosegla štiri gole v 22. minutah.

Ali je priimek Lewandowski zagotovilo, da si izjemen strelec ali strelka? Morda pa res. Toda Robert in Anja niti sorodstveno povezana niti mož in žena. Izjemni napadalec nemškega prvaka in amaterska igralka nogometnega kluba SV Glatten imata skupen priimek in seveda to, da sta oba odlična strelca.  
Robert je v torek dosegel znamenito petardo, v sredo pa se je poljski priimek spet pogosto omenjal na lestvici strelcev. Na tekmi regionalnega ženskega pokala v bližini Freudenstadta v Schwarzwaldu, je Anja Lewandowski poskrbela za nov izjemen dosežek. Anja je zadela v 55., 62., 67. in 77. minuti, za zmago njene ekipe s 4:0 proti SV Musbach II.

vszi



Anjine soigralke so se trudile, da bi njihova strelka zadela še petič, vendar je na koncu ostalo pri rezultatu s 4:0.
"V konici napada sem dobila kopico uporabnih žog. Soigralke so mi odlično podajale in lahko sem izkoristila mojo hitrost in učinkovitost," je po tekmi povedala študentka Anja, kateri je, kako nenavadno, nogometni idol Robert Lewandowski in ima doma tudi njegov dres. Anja in soigralke so se res trudile še za peti gol, vendar peti zadetek ni padel. "Seveda ne igram na najvišjem nivoju in nisem tako vrhunska nogometašica kot je moj sopriimenjak. Dosežka sem se res veselila in poskušala sem zadeti še petič, toda proti koncu si niti nismo ustvarile več toliko priložnosti, da bi lahko zadela še petič," je končala Anja.

Vsekakor je Lewandowski priimek, ki prinaša zadetka, in to ne glede na to, kdo ga ima za svojim imenom.