Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
liz
liz
22.08.2015 09:26:44
Deli članek:

Zaradi računalniške igre na dolgo pot

derryjournal.com

Ljubitelji nogometne igre so verjetno večkrat pomislili na to, kako je biti igralec v nekem klubu oziroma, kako bi bilo, če bi se znašli v vlogi trenerja.

Slednje je seveda uresničljivo, a v virtualnem svetu, saj je na trgu kar nekaj računalniških iger, v katerih se vsak lahko preizkusi v vodenju nogometne ekipe. No, italijanski navdušenec Alessandro Colombini pa je šel pri tem še korak naprej.

Devetnajstletnik je doma iz Livorna in je dobesedno "obseden" z igranjem ene najbolj popularnih tovrstnih računalniških iger Football Managerja. Fant se je namreč odločil, da bi rad ekipo, ki jo je v vlogi trenerja vodil v virtualnem svetu, videl v živo.

In to je tudi storil. Vendar je pri tem treba poudariti, da je v računalniški igri "treniral" irsko prvoligaško moštvo Derry City. Zanj se je odločil, ko se je pri šestnajstih začel spoznavati s politiko na Irskem, sebe pa predstavil kot komunista. Zato mu je bilo zanimivo postati trener Derry Cityja, ki mu ga je nato uspelo popeljati tudi v ligo prvakov. Da, v računalniški igri je vse mogoče.

Alessandro je svoj načrt uresničil ter s prijateljema iz Livorna in Pise odpotoval v Londonderry, ki je od Livorna oddaljen približno 1800 kilometrov zračne črte. Tam si je ogledal prvenstveni obračun "svoje" ekipe, po tekmi pa odšel do napadalca Patricka McEleneyja, ki mu je v podpis ponudil natisnjeno verzijo njegove statistike v Football Managerju.

"Pogledal me je kot da bi pred njim stal vesoljec. Prav gotovo je mislil, da sem nor," je irskim medijem o svojem srečanju z 22-letnim članom Derry Cityja povedal Colombini. "Njega sem želel spoznati, da sem mu lahko povedal, da prihajam iz Italije in kako dober je bil v moji ekipi. Mislim, da je bil presenečen in ni vedel, kako bi se odzval na to, dal mi je avtogram nato pa sva se še dobro nasmejala."

Colombini je še razložil, da je bil virtualni trener Derry Cityja dve ali tri leta, najboljšo sezono z njim pa je imel, ko je klub popeljal v ligo prvakov. Zdaj je Derry City že zgodovina. Zakaj? "Pri Romi so mi ponudili priložnost, da sem njihov trener, vsi nogometni navijači pa vedo, ko pokliče Roma, ne moreš reči ne," je dejal Colombini, ki bo tako še naprej z največjim navdušenjem opravljal vlogo virtualnega trenerja. V resničnem življenju pa se bo v kratkem preselil v Piso, kjer bo študiral zgodovino.

Dobro pri tem, da se je iz Derryja "preselil" k Romi pa je, da je slednja od Pise oddaljena slabih 300 kilometrov, zato si bo "svojo" ekipo lahko še lažje ogledal v živo.