Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
gv
gv
19.08.2015 13:17:49
Deli članek:

Barcelona zaradi Piquejeve neumnosti v velikih težavah

Rdeči karton Gerarda Piqueja še naprej dviguje prah, zaradi te kazni pa se je v nekoliko večjih težavah znašla tudi Barcelona.


V ponedeljek so se na povratni tekmi španskega superpokala pomerili nogometaši Athletica in Barcelone. Na prvi tekmi je presenetljivo visoko slavil Athletic (4:0), na Camp Nouu pa je bil izid 1:1, zaradi česar je favorizirana Barcelona ostala brez lovorike.

Toda v dneh po tekmi precej bolj kot neosvojena lovorika odmeva rdeči karton branilca Barcelone Gerarda Piqueja. Slednji se je verbalno spravil nad enega od stranskih sodnikov, kot je v poročilu po tekmi zapisal glavni sodnik, pa je Pique zakričal: "Posral se bom na tvojo jeb*** mater."

Zaradi tega je bil branilec tudi ostro kaznovan, v domačem prvenstvu pa ne bo smel igrati na uvodnih štirih preizkušnjah. To pomeni, da se bo moral katalonski ponos brez enega od stebrov obrambe znajti na tekmah proti Athleticu, Atleticu, Malagi in Levanteju.

To seveda ne bi bilo nič takšnega, če Barcelona ne bi imela že kar nekaj težav z branilci. Zaradi kazni iz prejšnje sezone bo uvodno tekmo izpustil tudi Francoz Jeremy Mathieu, zaradi poškodbe pa so močno vprašljivi še Douglas, Jordi Alba in Adriano.

S podobnimi težavami, a ne v tako velikem obsegu, se bo moral trener Luis Enrique spopasti tudi v napadu. Neymar zaradi mumpsa za uvodno preizkušnjo še ne bo nared, Pedro je na pragu selitve v Anglijo, kar pomeni, da bo večina bremena na plečih Lionela Messija in Lusia Suareza.