Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
liz
liz
12.01.2015 19:20:46
Deli članek:

Prosinečki toži nekdanja kluba

Arsen Perić

Nekdanji hrvaški reprezentant Robert Prosinečki, ki je v svoji karieri nastopal tako za Real kot Barcelono, bo pravico iskal na sodišču.

Legendarni hrvaški vezist je kariero aktivnega nogometaša končal leta 2004, nato pa se je odločil za poklic trenerja. Sprva je bil med letoma 2006 in 2010 član strokovnega vodstva hrvaške reprezentance, nato je dve leti sedel na klopi beograjske Crvene zvezde. V sezoni 2012/13 je prevzel turškega prvoligaša Kayserispor, pred dobrim mesecem pa je postal še selektor azerbajdžanske izbrane vrste.

Nekdanji član ljubljanske Olimpije, ki danes praznuje 46. rojstni dan, je z azerbajdžansko zvezo podpisal triletno pogodbo, ki mu bo navrgla 1,2 milijona evrov letno. Vendar pa ima še nekaj nerazčiščenih stvari iz preteklosti, ki se prav tako nanašajo na finančna sredstva. Tako Crvena zvezda kot Kayserispor mu namreč dolgujeta denar.

Beograjski velikan, s katerim je leta 1991 osvojil ligo prvakov, mu (skupaj z obrestmi) dolguje 130 tisoč evrov. Prosinečki je kar nekaj časa čakal, da mu iz ljubljenega kluba nakažejo omenjeni denar. Vendar se to ni zgodilo, zato je sredi decembra svoj primer prijavil disciplinski komisiji Fife. Rdeče-beli bodo prav gotovo dobili nov rok, do katerega bodo morali poravnati svoje obveznosti, če tega ne bodo storili, pa jih gotovo čaka kazen.

Prosinečki se je očitno odločil, da je prišel čas za poravnavo zaostalih dolgov, saj je vložil tudi tožbo proti trenutno vodilnemu drugoligašu Kayserisporju.