Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
rb
rb
08.01.2015 22:32:28
Deli članek:

Ačimović: Izbral sem si štiri

Arsen Perić

Ob možnosti odhodov pomembnih členov ekipe športni direktor Olimpije kakopak razmišlja o okrepitvah.

Nik Omladič bo bržkone že zelo kmalu postal član enega od nemških drugoligašev. Glede na to, da bi lahko junija zmajevo gnezdo zapustil zastonj, je jasno, da odškodnina nikakor ne bo astronomska, toda v teh težkih časih pride prav vsak evro. Morda se bo na tak način razpletla tudi zgodba z Bobanom Jovićem, ki ne skriva, da bi rad storil korak naprej v svoji karieri in se preizkusil v tujini. Potrdil je zanimanje Wisle iz Krakova, a zanikal, da bi na Poljskem že opravil zdravniški pregled.

Najbolj vroč kakopak ostaja Andraž Šporar. "Zanimanje je ogromno, imamo eno izredno dobro ponudbo. Mi bi ga seveda najraje zadržali v Olimpiji, a če bomo dobili takšno, ki je ne bo mogoče zavrniti ... Saj vemo, v kakšni situaciji smo. Toda prestopni rok se je šele dobro začel, časa za odločitev je vendarle še kar nekaj. Bomo videli, kako se bo vse skupaj razpletlo," pravi športni direktor Olimpije.

DVA IZ "JUGE", NE IZ UDINESEJA
Nove moči bodo nujno potrebne. "Razmišljamo o okrepitvah, ampak o okrepitvah v pravem pomenu besede. Na voljo je veliko igralcev, sam sem izbral štiri, ki bi jih rad privabil v Olimpijo. Za njih se bomo borili. Gre za nogometaše, ki jih ni treba čakati, da se prilagodijo na novo okolje, na ekipo, ampak jih lahko že na prvi tekmi uvrstiš v začetno enajsterico. Potrebujemo kakovost in izkušnje, Slovencev ni med temi štirimi. Dva sta s področja nekdanje skupne države, dva nista," je razkril Mile Aćimović in zanikal namigovanja, o tem, da naj bi v Ljubljano prišli tudi nekateri obetavni igralci italijanskega prvoligaša Udineseja, kjer je pomočnik trenerja Andree Stramaccionija njegov svak Dejan Stanković.