evropski parlament Svet24.si

Evropski poslanci ob plači upravičeni do ...

traktor Svet24.si

Tatvina traktorja - pozor, pomagajte najti tatu

robert fico Necenzurirano

Slovaški atentat in Slovenija: nasilje se vedno ...

zoran jankovic PL Reporter.si

Omrežje velike mestne družine: To so pripadniki ...

luka doncic oklahoma dallas pm Ekipa24.si

Noro! Dončić in Dallas sta po tem izjemnem ...

super-par, indira-ekić, matic Njena.si

Indira Ekić potrdila, da bo postala mamica

doncic Ekipa24.si

Nastavite budilke: jasno je, kdaj bo Dallas igral ...

STA
STA
0 16.11.2014 16:04:45

Za nošenje brade 9000 evrov kazni

Reuters
Predsednik turškega nogometnega kluba Genclerbirligi Ilham Cavcav je igralcem in vsem zaposlenim v klubu prepovedal puščati brado.

Napovedal je, da bo vsakega, ki ne bo upošteval njegovega ukaza, kaznoval s plačilom 9000 evrov, saj ne želi, da bi bili ljudje v njegovem klubu videti kot učenci islamske šole.

"Mi smo športniki in moramo biti vzor mladim. Sam sem star 80 let, a se še vedno vsak dan obrijem," je dejal predsednik kluba iz Ankare, ki je trenutno na devetem mestu turškega prvenstva. Cavcav je še dejal, da si ne želi, da bi bili njegovi igralci in trenerji podobni hrvaškemu strokovnjaku Slavenu Biliću, trenerju Bešiktaša, njegovemu varovancu Olcayu Sahanu ali vratarju Fenerbahčeja Volkanu Demirelu. Vsi omenjeni imajo dolgo brado.

O svoji odločitvi se je pogovarjal tudi s predsednikom nacionalne zveze Yildrimom Demirorenom, saj si je želel, da bi kazni zaradi nošenja brade uveljavili tudi pri drugih klubih. A dobil je jasen odgovor, da zveza tega ne odobrava, saj kazni niso po pravilih Evropske nogometne zveze (Uefa).

Članki iz rubrike