20240418_125151 Svet24.si

Ugledni voditelj Deutsche Welle o dvigu skrajne ...

los Svet24.si

70-letnik se je plazil po grmovju, a ni preživel ...

1689072487-dasgeghwff-24-1689072293032 Necenzurirano

Kaj bivši prvi mož Darsa pravi o sodelovanju z ...

kaloh irgl logar Jure Klobcar Reporter.si

Nižje plače za Logarja in upornike iz SDS: ...

sesko 24 pm Ekipa24.si

Šeško znova tresel in to kako!! Poglejte ta ...

Pik je nekoliko bolj boleč od domačega sršena .. Odkrito.si

Invazija azijskih sršenov v Evropi

doncic slacilnica Ekipa24.si

Takšnega Dončića še niste videli! Prizori iz ...

am
am
0 08.11.2014 22:54:45

Tretjeligaška obramba obnorela Južno Ameriko

Posnetki iz argentinske tretje lige redko obkrožijo to državo, a prav poseben med njimi je postal uspešnica na celotni celini in se hitro širi po svetu.

Ime mu je Matias Cano, kruh si služi pri ekipi z imenom UAI Urquiza in do danes zanj ni slišal praktično nihče izven lokalnega okolja. Toda temu napol amaterskemu vratarju je uspelo nekaj, zaradi česar je zaslovel v domovini ter po celotni Južni Ameriki in zaradi česar ga spoznavamo tudi drugod. 

Pravzaprav se je vse skupaj začelo z njegovo napako. Na tekmi proti moštvu Deportivo Moron je šel pri zaostanku 0:1 v 29. minuti drugega polčasa predaleč iz svojih vrat, kar je skušal izkoristiti nogometaš gostujočega moštva Gerardo Martinez. Odločil se je za lob, žogo zadel odlično in jo tako kot gledalci na stadionu že videl v mreži. 


A če bi uspešen strel s skoraj polovice igišča postal manjša uspešnica v Argentini in se morda s pomočjo svetovnega spleta preselil še v katero od sosednjih držav, je sledila še precej bolj neverjetna obramba, ob kateri dejstvo, da gre "zgolj" za potezo s tretjeligaške tekme, ne igra nobene vloge. 

Cano ni obupal in je tekel za žogo, ki je bila navidez neulovljiva. Ko bi ogromna večina vratarjev obupala in jo zgolj pospremila v mrežo ali se nemočno vrgla za njo, pa je na golovi črti izvedel akrobacijo brez primere. Z imenitnimi škarjicami je okroglo usnje odbil nazaj v polje in povsem šokiral prisotne. 

V zgolj nekaj urah so njegovo potezo predvajale praktično vse južnoameriške televizijske postaje, po spletu pa se kot virus širi tudi drugod. Če si ne znate predstavljati ali če ne verjamete, da gre za akrobacijo na meji verjetnega, vam ne preostane nič drugega, kot da se pridružite množici, ki si ta posnetek ogleduje znova in znova in znova.

Članki iz rubrike