Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
02.10.2014 13:41:08
Deli članek:

Alves načrtuje selitev na Otok

Branilec Barcelone Dani Alves pravi, da je to njegova zadnja sezona v Španiji in se bo naslednje leto preselil na Otok.

Enaintridesetletni brazilski reprezentant (79 nastopov. šest golov) je v članski karieri branil barve treh klubov. V sezoni 2001/02 je bil član brazilskega prvoligša Bahie, iz katere se je nato preselil k Sevilli, ki je zanj takrat odštela 550 tisoč evrov in s katero se je veselil zmage v pokalu Uefa.

Za Andaluzijce je igral pet let, nato pa so ga ti za 35,5 milijona evrov prodali Barceloni. S katalonskim velikanom ga pogodba veže do 31. junija prihodnje leto. Z njim je osvojil štiri naslove državnega prvaka, pokalni naslov, dvakrat je slavil v ligi prvakov in bil dvakrat tudi klubski svetovni prvak.

Njegov odhod v Anglijo ne bi predstavljal presenečenja, čeprav nogometaš ne želi povedati, kateri otoški klub je izrazil zanimanje zanj. Vendar pa se pojavljajo namigovanja, da njegovo situacijo zelo pozorno spremljajo tako pri Liverpoolu kot pri Manchester Unitedu. "Naslednje leto se bom preselil v Anglijo. Igral bom v zibelki nogometa, to je moja zadnja sezona v Barceloni," je za brazilske medije povedal glavni akter zgodbe.