Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
bo
bo
02.10.2014 12:16:44
Deli članek:

Maribor favorit, zmaji s svojimi načrti

Nikola Miljković

Miha Zajc je že opozoril nase, zdaj se mu ponuja priložnost, da na največji tekmi, ki jo premore slovenski klubski nogomet, še dodatno potrdi svoj nesporen talent.

Vsake toliko klubska scena na površje izstreli mladeniča, ki izstopa. Nedolgo tega je eden takšnih postal Zajc, ki se je po vrnitvi v Ljubljano hitro zasidral v udarni enajsterici zeleno-belih.

Pretekli konec tedna je še bolj navdušil tiste, ki v njem vidijo naslednjo veliko stvar 1. SNL, ko je s pravo mojstrovino zatresel mrežo Kopra. Proti Primorcem je potrdil dobro formo, kar veseli tudi trenerja Darka Karapetrovića. Pred derbijem z Mariborom, ki se bo v soboto v Ljudskem vrtu začel ob 20.05, ima pač v rokah še enega močnega aduta.

Pred mladim fantom iz Šempetra pri Gorici, od koder prihaja kar nekaj znanih nogometnih obrazov, je prvi večni derbi v karieri. Ki se ga, jasno, še kako veseli. "Komaj čakam," priznava 20-letni nogometaš sredine igrišča in pred velikim trenutkom resnice za Olimpijo nadaljuje: "Pričakujem poln stadion, pravi boj v okviru športnega fair playa in – naj zmaga boljši! Maribor bo nedvomno favorit na sobotnem srečanju, a tudi mi imamo svojo računico. V vsako tekmo vstopamo z željo po zmagi in tokrat ne bo čisto nič drugače. Veliko bo odvisno od samega začetka, kako se bomo postavili na igrišču. Verjamem, da lahko osvojimo vsaj točko, če že ne kaj več."

Zajc je torej optimističen, zaradi visoke zmage nad Koprom v Ljubljani na splošno vlada dobro vzdušje. Toda Zajc poudarja: "Tekmo s Koprom smo pozabili že z zaključnim sodniškim žvižgom v Stožicah in se začeli pripravljati za naslednjega tekmeca."

Je pa res, da so zmaji optimistični, še nikdar, odkar spet igrajo med elito, v novo sezono niso startali bolje. Porazu v Novem mestu navkljub. "Uspeli smo se dobro spočiti in usmeriti misli na nov izziv. Pripravljamo se tako kot na vsako drugo tekmo. Optimistično pričakujemo srečanje z Mariborom, saj sta nam odlična igra in prepričljiva zmaga nad Koprom dali nov zalet. Moštvo iz dneva v dan deluje vse bolj uigrano, v obrambi prejemamo malo zadetkov, medtem ko si v fazi napada vselej pripravimo številne priložnosti za dosego zadetka," je pred sobotnim vrhuncem prvoligaških bojev še dodal nekdanji nogometaš Interblocka in Celja.