Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
am
am
25.08.2014 11:23:51
Deli članek:

Angel, reši nas hudega

Reuters

Manchester United ni več na ničli, toda po porazu v prvem krogu je včeraj v Sunderlandu vknjižil le točko in s katastrofalnim izkupičkom pričakuje najdražjo okrepitev v zgodovini kluba.

edaj jasno, da to preprosto ni to. Podobno kot na prvi tekmi je imel United velike težave hkrati v obrambi in s kreativnostjo pri organizaciji napadov, tako je do vodstva prišel bolj kot ne po naključju in ob tem ni vzbujal pravega zaupanja. In res. Slutnja se je za povsem pravilno izkazala že ob izenačenju slabe četrt ure pozneje, pa tudi v nadaljevanju tekme, v katerem gostujoča zasedba kljub navidezni trenerski premoči ni bila nevarnejši, pa tudi ne boljši nasprotnik. Sunderland si je točko povsem zaslužil, od treh ni bil oddaljen nič bolj kot velikan iz Manchestra in nobenega dvoma ni o tem, da ima rekorder po številu naslovov angleškega prvaka tudi po zamenjavi trenerja Davida Moyesa z Louisom van Gaalom ogromno problemov. Popolna odsotnost kakovostnih igralcev, ki bi znali povezati vrste, držati niti in skrbeti za ustvarjalnost, je zagotovo eden od glavnih razlogov, odgovorni pa ga bodo skušali odstraniti že danes, ko naj bi zelo dragim defenzivnim okrepitvam končno dodali povsem drugačno. Če se ne bo zgodilo kaj povsem nepredvidenega, bo Manchester United odštel najmanj sedemdeset milijonov evrov, postavil nov britanski rekord in iz Reala v svoje vrste pripeljal Angela Di Mario.

PO APRILU IN BREZ MARIA
Argentinski zvezdnik ima za položaj in potrebe Manchester Uniteda vsekakor zelo primerno ime, vprašanje pa je, ali bo njegov prihod zadostoval za krpanje kakovostne luknje, ki je nastala med zasedbo z Old Trafforda in najboljšimi angleškimi ekipami. Denimo Chelseajem, ki v drugo sicer ni navdušil v tolikšni meri kot v uvodnem krogu, a je po zaslugi okrepitev iz vrst Atletica Diega Coste in Thibauta Courtoisa proti Leicestru prišel do še ene zanesljive zmage. Vsekakor pa tudi za Manchester Cityjem in Liverpoolom, ki se bosta kot aktualni prvak in aktualni podprvak že nocoj ob 21. uri pomerila med seboj in s tem odigrala prvi prvenstveni derbi nove sezone evropskega klubskega nogometa. V spominu je še vedno zelo živ aprilski obračun na stadionu Etihad, ki ga je dobil Liverpool in povedel na lestvici, a nato vodstvo zapravil na nepozaben način. Zelo močni zasedbi se bosta zdaj udarili v neki novi zgodbi, v kateri za popoln spektakel manjka le nastop Maria Balotellija, ki za svoj novi klub proti svojemu nekdanjemu še ne bo mogel igrati.