Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
jb
jb
25.08.2014 11:06:51
Deli članek:

Pogovarjajo se z upravo

Arsen Perić

Člani navijaške skupine Green Dragons so sporočili, da se pogovarjajo z upravo Olimpije, a za zdaj nadaljujejo z bojkotom domačih tekem.

Kdaj se bodo člani navijaške skupine Green Dragons vrnili nazaj na stadion v Stožicah? Za zdaj še vztrajajo pri svojem bojkotu domačih tekem nogometnega kluba Olimpije, a so razkrili, da se z upravo kluba, v katero se je nedolgo tega vrnil tudi športni direktor Mile Aćimović, pogovarjajo o tem, kako zgladiti nastale nesporazume.

"Dogovori z upravo kluba sicer potekajo, a niti pod razno ne na hitrosti, kot bi si mi želeli," so Green Dragonsi zapisali na svoji uradni spletni strani in nadaljevali: "Klub v pogovorih, pa čeprav se naše zahteve dotikajo predvsem poslovnega dela, večinoma zastopa športni direktor. Na žalost NK Olimpija še vedno nima poslovnega direktorja, ki bi lahko konkretno odgovarjal na vprašanja, ki se tičejo našega bojkota. Povzetek zahtev, ki so bile že aprila objavljene na naši spletni strani, lahko strnemo v odstop, skupščino in v zahtevano revizijo poslov, ki so po našem mnenju bili izpeljani na škodo kluba oziroma se sredstva niso rabile namensko."

POTREBNI SO TEKTONSKI PREMIKI
Čeprav so še pred časom trdili, da jih ne bo v Stožice, dokler bo imel vajeti v rokah Izet Rastoder, pa bi si, kot vse kaže, očitno lahko premislili. "V skupini smo pripravljeni na kompromise," priznavajo, vendar v isti sapi dodajajo: "A mora klub najprej začeti funkcionirati legalno, navijačem in okolju pa mora predstaviti, kako se sploh financira. Predlagamo, da zaupanje, ki ga navijači v poslovanje NK Olimpije nimamo več, dvignemo s tem, da se javno razgrnejo podatki o dolgu, ki ga ima Olimpija do podjetja Rastoder d.o.o., in da ta podatek objavljajo vsak mesec. Vsem našim članom, vsem tistim, ki podpirajo bojkot in ureditev Olimpije, predlagamo, da se v naslednjih mesecih včlanijo v klub in na skupščini glasujejo po svoji vesti. Tudi sami si želimo vrnitev na Sever, a prihod legende Olimpije in nekaj kozmetičnih popravkov ne bo vrnilo zaupanja navijačev v klub. Potrebni so tektonski premiki v poslovanju in kadrovanju, uprava kluba pa mora razumeti, da klub ni en človek. Klub smo mi, navijači, tisti, na Severu, tisti na navadni tribuni, vsi tisti, katerim srce bije za Olimpijo. Dragonsi z bojkotom domačih tekem in obiskovanjem tekem mladinskega pogona nadaljujemo vse do izpolnitve zahtev."