Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
STA
STA
06.11.2015 08:20:33
Deli članek:

Po trojnem umoru bo preostanek življenja preživel za zapahi

Nekdanjega zvezdnika onstran Atlantika zelo priljubljenega ameriškega nogometa Anthonyja Smitha so na sodišču spoznali krivega trojnega umora in bo bržkone moral preostanek življenja preživeti za zapahi.

Smith je leta 1999 s strelnim orožjem ubil brata, Rickyja in Kevina Nettles, leta 2001 pa je do smrti zabodel tretjega moškega Dennisa Hendersona. Kot izhaja iz pričanj in pridobljenih dokazov, je vse tri žrtve ugrabil, po ugrabitvi pa so bile žrtve pred smrtjo podvržene trpinčenju in mučenju. Na sodišču v Los Angelesu so mu sodili tudi za smrt še enega moškega, Maurilia Poncea, za dejanje iz leta 2008, a se porota o tem primeru ni poenotila in za ta umor ni sprejela odločitve.

Smithu bodo sodbo izrekli 21. decembra. Glede na to, da tožilstvo za Smitha ni zahtevalo smrtne kazni, bo sodišče nekdanjemu športniku zanesljivo izreklo dosmrtni zapor brez možnosti pogojnega izpusta. Pravni zastopnik obsojenega Smitha je napovedal, da se namerava njegova stranka pritožiti.

Smith je bil v času aktivne športne kariere sedem sezon od 1991 do 1997 član moštva v ameriški profesionalni nogometni ligi NFL Los Angeles oziroma Oakland Raiders.