Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
05.11.2015 13:07:46
Deli članek:

Benzema priznal vpletenost v izsiljevanje

vszi

V sredo je francoska policija aretirala zvezdnika Reala Karima Benzemaja, ker naj bi bil vpleten v izsiljevanje kolega iz francoske reprezentance Mathieua Valbuena.

Že pred dnevi je Francijo pretresla novica o tem, da je bil nekdanji odlični nogometaš Djibril Cisse vpleten v poskus izsiljevanja. Cisse naj bi skupaj s še tremi osebami sodeloval pri poskusu izsiljevanja. Tarča je bil vezist Lyona Mathieu Valbuena, ki naj bi ga Cisse in druščina izsiljevali za 150.000 evrov v zameno za vroč videoposnetek, na katerem naj bi glavno vlogo igrala Valbuena in njegova žena med spolnim aktom.

In zgodba, ki jo je povedal Benzema se sliši kot prava kriminalka. Trojica moških s precej razburkano preteklostjo se je nekako dokopala do videoposnetka, ni pa vedela, kako priti v stik z Valbuenom. Pa so vprašali četrtega moškega podobnega kova kot so oni. In slednji je bil prijatelj Benzemaja od malih nog. Tako je za nekaj tisoč evrov plačila vpletel še nogometaša Reala, katerega je prosil, da pokliče Valbueno in mu sporoči kaj zahtevajo izsiljevalci od njega. Benzema je to storil (5. oktobra, ko se je zbrala farncoska reprezentanca), s tem pa je po kazenskem zakoniku naredil kaznivo dejanje sodelovanja pri poskusu izsiljevanja in sodelovanje v hudodelski združbi. Grozi mu do pet let zapora.