Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
tp
tp
30.03.2015 19:42:33
Deli članek:

Priskočili na pomoč okradenemu stoletniku

vszi

Oziroma bolje rečeno 102-letniku. Toliko jih namreč šteje goreči privrženec ruske ekipe Spartaka iz Moskve.

Že od svojega dvajsetega leta je Oto Konstantinovič veliki navijač nogometne ekipe iz ruske prestolnice, ki jo je pred meseci tudi obiskal. Pri svojih 102 letih je prepotoval 1500 kilometrov, za pot pa je porabil približno 30 ur, da si je lahko ogledal mestni derbi z Dinamom. Seveda so ga vodilni člani kluba lepo sprejeli in mu razkazali stadion, zdaj pa so se še enkrat več izkazali z lepo potezo.

Starček je bil namreč pred dnevi tarča roparjev, ki so se izdajali za socialnega delavca in so pod to pretvezo stopili v njegov dom. Eden od njih je zaprosil za kozarec vode, medtem pa je Oto ostal brez prihrankov, ki jih je želel podariti svojemu pravnuku, ki živi v Kijevu. Novica o ropu se je hitro razširila med navijači Spartaka.

Velikega navijača so povabili v televizijski šov, v katerem so mu predali ček v višini osem tisoč dolarjev, ta denar so zbrali nogometaši, predal pa ga je nihče drug kot mladi napadalec Spartaka Vjačeslav Krotov. Klub bo svojemu dolgoletnemu navijaču namenil tudi del prihodkov od vstopnic na tekmi s Krasnodarjem, prav tako pa so navijači odprli posebni bančni račun, na katera lahko vsak prispeva nekaj drobiža.

Galerija