Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
liz
liz
28.03.2015 16:43:01
Deli članek:

Trener Sampdorie Mihajlović s strehe ciljal bazen in pel (video)

vszi

Eno prijetnejših presenečenj serie A v tej sezoni predstavlja Sampdoria, ki po 28. odigranih krogih na lestvici zaseda četrto mesto.

Ekipa iz Genove je izgubila samo štiri srečanja (12 zmag in remijev), tako da imata manj porazov od nje le vodilni Juventus in drugouvrščena Roma.

Sampdorio od leta 2013 vodi nekdanji nogometaš in reprezentant Jugoslavije Siniša Mihajlović. Šestinštiridesetletni strokovnjak je med letoma 1994 in 1998 tudi nosil dres genovskega kluba. Slovenskim ljubiteljem nogometa pa je ostal v spominu po izključitvi na tekmi med Slovenijo in Jugoslavijo na Euru leta 2000.

Reprezentanci sta takrat skupaj nastopali v skupini C, Slovenija pa je v 57. minuti dvoboja v belgijskem Charleroiju že vodila s 3:0 (dva zadteka je dosegel Zlatko Zahović, enega Miran Pavlin). Za nameček je bil po uri igre izključen prav Mihajlović in zdelo se je, da bo Slovenija že v svojem krstnem nastopu na velikem tekmovanju vknjižila zmago. Na koncu se to ni zgodilo, saj so Jugoslovani z igralcem manj med 67. in 73. minuto uspeli izid izenačiti, srečanje pa se je tudi končalo z rezultatom 3:3.

Zdajšnji trener Sampdorie je v teh dneh dvakrat pokazal, da je tudi pravi zabavljač. Na povabilo italijanskega Skyja je najprej s strehe zgradbe z žogo ciljal napihljive bazene, ki so bili postavljeni pod njo. V igralskih časih je bil znan kot zelo dober izvajalec prostih strelov in tudi tokrat je pokazal, da je v njegovih nogah še vedno ostalo veliko nogometnega znanja.

Potem pa je v večernem pogovoru pokazal, da tudi rad zapoje. Povedal je, da rad posluša glasbo, zapel pa je refren znane skladbe nekdaj zelo priljubljene sarajevske skupine Bijelo Dugme, Đurđevdan.