Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
tp
tp
18.08.2014 21:12:03
Deli članek:

VIDEO: Tudi Samir in Ronaldo sta se polila

Inter.it

Najnovejši spletni pogruntavščini in hkrati dobrodelni akciji polivanja z ledeno mrzlo vodo so se pridružili številni znani slovenski športniki, med njimi tudi brata Kopitar, kot zadnji pa se je verigi priključil Samir Handanović.

Vratar Interja in slovenske reprezentance je znan dobrodelnik, ki nemalokrat priskoči na pomoč tistim, ki njegovo pomoč potrebujejo. Tokrat pa je združil prijetno s koristnim in sodeloval v akciji polivanja z vodo (ice bucket challenge), ki je v zadnjih nekaj dneh postala pravi spletnih hit. Ta se je začela v ZDA kot ozaveščanje o bolezni, ki povzroča odmiranje motoričnih nevronov, in sicer je bil njen pobudnik igralec bejzbola Pete Franto, ki se tudi sam spopada s to boleznijo.

In kako izziv deluje? Vsak posameznik se mora pri polivanju z ledeno mrzlo vodo posneti, s sprejetim izzivom pa določen znesek darujejo fundaciji ASL, ki raziskuje to bolezen. Po končani nalogi izzovejo naslednje 'žrtve'.

Spodaj si lahko ogledate posnetke nekaterih znanih športnikov, ki so sprejeli ta izziv, vključno s Handanovićem, Cristianom Ronaldom in LeBronom Jamesom.