Manca Špik Dobra karma

Manca Špik s hčerko preseljena na povsem ...

Vesna Šošterič (2) Svet24.si

Razvpita resničnostna zvezdnica išče moškega

HUAWEI_P40_0021 Svet24.si

Pet razlogov, zakaj izbrati Huawei P40 lite

Dejan Židan in Tanja Fajon Svet24.si

Židan ob odstopu: "Prišel je čas, da slovensko ...

Necenzurirano prenos Necenzurirano

Razkrivamo poti provizij za TEŠ6

Soraja 2 Odkrito.si

Torbica za 3.000 evrov in še kaj!

Mijo Matić Njena.si

Takole po karanteni uživa sanjski Mijo

nu
nu
0 05.09.2019 11:40:51

BILO JE NA DANAŠNJI DAN: Zlatko podal, Željko pa skočil (video)

Reuters
Ena za dodatno "pumpanje" atmosfere pred jutrišnjim obračunom s Poljaki.

Bilo je na današnji dan leta 2001, ko je slovenska reprezentanca odigrala eno izmed tekem, ki imajo posebno mesto v analih slovenskega nogometa. Ena izmed antologijskih tekem.

V kvalifikacijski tekmi za nastop na svetovnem prvenstvu 2002 sta ZR Jugoslavija in Slovenija v Beogradu 5. septembra 2001 igrali neodločeno 1:1. To je bil že tretji remi omenjenih reprezentanc, isti izid je bil na prvi kvalifikacijski tekmi v Ljubljani, na evropskem prvenstvu leto dni pred tem pa je bilo 3:3. Če je takrat neodločen izid bolj ustrezal Jugoslovanom, pa so bili tokrat bolj veseli Slovenci, ki so s točko napravili velik korak h drugemu mestu v skupini in s tem napredovanju v dodatne kvalifikacije.

Nad Beogradom se je v tistem septembrskem večeru odprlo nebo, na z dežjem prepojeni zelenici na stadionu Partizana pa so prvi povedli "smučarji", kot so slovensko reprezentanco poimenovali srbski navijači. Zlatko Zahović je izvajal kot, v domačem kazenskem prostoru pa je najvišje skočil Željko Milinović. Po pričakovanju so v nadaljevanju pobudo prevzeli domači nogometaši, pritisk pa se jim je obrestoval v 51. minuti. Predrag Đorđević in Savo Milošević sta odigrala dvojno podajo, Đorđević je sam prišel pred Marka Simeunovića in ga z natančnim strelom tudi premagal.

V nadaljevanju se mreži nista več zatresli, Slovenci so se veselili velike točke in ko so mesec dni kasneje za Bežigradom premagali Ferske otoke (3:0), so v skupini 1 za Rusijo osvojili drugo mesto ter se uvrstili v dodatne kvalifikacije. V njih so na to premagali Romunijo, kar pa je že zgodba za kdaj drugič.
ZR JUGOSLAVIJA - SLOVENIJA 1:1 (0:1)
Stadion Partizana, gledalcev 30.000, sodniki: Lopez Nieto, Carrasco, Rivera (vsi Španija).
Strelca: 0:1 Milinovič (10.), 1:1 Djordjevič (51.).
ZR JUGOSLAVIJA: Kralj, Krstajić (od 66. Gvozdenović), Djorović, Jokanović, Djukić, Dmitrović, Lazetić (od 75. Stanković), Mijatović, Milošević, Đorđević, Kežman (od 77. Kovačević). Selektor: Dejan Savićević.
SLOVENIJA: Simeunović (od 80. Dabanović), Milinović, Galić, Knavs, Karić, Gajser, Čeh, Pavlin, Zahović (od 56. Ačimovič), Osterc, Rudonja (od 38. Cimerotić). Selektor: Srečko Katanec.

Članki iz rubrike