horoskop 43 Dobra karma

Slavna igralka kriva za smrt svoje polsestre?

luna dobaj Svet24.si

Kje si Luna D., vsi te iščejo?

marjan sarec pl2 Reporter.si

Strah pred volitvami in izgubo položajev je pač ...

vrtec, otroci Svet24.si

Vrtci pokajo po šivih, starši pa obupano ...

vojaki Necenzurirano

Vaš sin ni pravi "dec"? Pošljite ga v vojsko!

Isaac Palma in žena Patricija Njena.si

Žena Isaaca Palme mu je namenila te lepe besede

sanjski-moški Njena.si

Goran izbral Ivo, po snemanju sledil šok

STA
STA
2 04.09.2019 16:47:43

ŠKANDAL! Dobitnik olimpijske kolajne na Hrvaškem obtožen POSILSTVA! Žrtev pravi: 'Bolj sem lezla dol, bolj globoko je PORIVAL PRSTE!'

Na Hrvaškem prijeli bivšega boksarja in poslanca zaradi suma posilstva.

Hrvaška policija je prijela nekdanjega boksarja in poslanca HDZ Damira Škara zaradi obtožb za posilstvo, je potrdila za hrvaške medije odvetnica ženske, ki je bila žrtev seksualne zlorabe. Škaro, v vlogi predsednika zagrebškega Avtokluba Siget, naj bi posilil eno od delavk v največjem hrvaškem avtomobilskem klubu.

Škara naj bi najprej ovadila zdravnica, kateri je žrtev zaupala, da je bila posiljena v prostorih kluba v začetku avgusta. Na to naj bi žrtev, ovadila svojega šefa tudi zaradi groženj, je poročala hrvaška tiskovna agencija Hina.

Zagrebške policija ne želi potrditi prijetja niti ovadb s pojasnitvijo, da tovrstne podatke ne objavljajo javno zaradi zaščite žrtev. O podrobnostih ni želel govoriti niti odvetnik 60-letnega Škara.

Hrvaški mediji so poročali, da so policisti drevi prijeli Škara, ko se je pripeljal na Hrvaško iz Bosne in Hercegovine. Škaro ima tudi državljanstvo BiH, kamor se je odpravil sredi avgusta, ko je preko svojih povezav zvedel za ovadbo proti njemu, je poročala hrvaška komercialna televizija Nova TV. Ta na svoji spletni strani, ki je tudi v javnosti objavila pričevanje posiljene ženske med napovedjo nove oddaje Preverjeno.Žrtev je mati dveh otrok. Opisala je, da jo je Škaro napadel s hrbta ter da se ni odzval na njene prošnje naj jo spusti. "Poskušala sem se izviti, toda roko je stegnil pod obleko in porinil v hlačke ... Rekla sem mu, naj neha, a bolj ko sem sama lezla dol, bolj globoko je porival prste," je pripovedovala žrtev, ki je na koncu padla v nezavest, kot navaja Nova TV.

Kot so dodali, naj bi Škaro preko posrednikov ponujal 80.000 evrov žrtvi, da posilstva ne bo prijavila. Hrvaški mediji tudi poročajo, da so za Škara tudi prej govorili, da je "seksualni plenilec", a doslej nobena izmed žrtev ni upala prijaviti njegovih domnevnih spolnih napadov.

Škaro je med svojo uspešno boksarsko kariero v srednji kategoriji osvojil bronasti kolajni na svetovnem prvenstvu v Renu v ZDA leta 1986 in na olimpijskih igrah v Seulu v Južni Koreji leta 1988. Pred tem je bil dvakratni prvak Balkana ter zlati na mediteranskih igrah. V njegovem športnem življenjepisu navajajo, da je imel 450 borb in jih je izgubil le 12.

Po boksarski karieri se je kot hrvaški vojak udeležil vojne na Hrvaškem. Bil je med utemeljitelji hrvaškega olimpijskega komiteja in tudi predsednik hrvaške boksarske zveze. Med letoma 1996 in 2000 je bil poslanec HDZ v hrvaškem saboru. Predsednik avtokluba Siget je od leta 2004. Znan je tudi kot podjetnik v gostinstvu in gradbeništvu ter eden bolj izpostavljenih članov HDZ v Zagrebu.

Članki iz rubrike