reševalci gasilci avstrija Svet24.si

49-letnik na stopnišču napadel 50-letnico, jo ...

Dejan Süč Svet24.si

Poslanec Svobode se je zmotil, zato je bil sprejet...

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

Pogled, ki pove vse! Odkrito.si

Meghan - ljubosumni izpad? Ženski ukazala, naj se...

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

nu
nu
0 31.05.2018 21:42:37

NA DANAŠNJI DAN: Večer, ko je LeBron James dosegel zadnjih 25 točk svoje ekipe (video)

Reuters
Bilo je na današnji dan pred 11 leti in bilo je v peti tekmi finala vzhoda med Detroitom in Clevelandom. In bilo je v tistih dveh podaljških, ko je nek možak dosegel vseh 18 točk svoje ekipe.

Še več, dosegel je zadnjih 25 točk svoje ekipe. Možaku je bilo seveda ime LeBron James. To je bila ena najboljših tekem v karieri, v kateri dobrih, velikih tekem nikakor ni manjkalo. Na koncu je v tistem večeru štel do 48 in bil seveda najzaslužnejši za zmago Konjenikov.

Konjeniki so na krilih takrat 22-letnega LeBrona Jamesa v finalu vzhoda presenetljivo premagali Bate iz Detroita, sicer dostojne naslednike tistih originalnih zlobnih dečkov. Ekipo, za katero so igrali Chauncey Billups, Tayshaun Prince, Rip Hamilton, Rasheed Wallace, Chris Webber .... Takrat je bil najbolje plačani igralec in ob Jamesu tudi eden boljših igralcev Clevelanda mož po imenu Larry Hughes, več kot pol ure na tekmo pa so na parketu prebili še litovski center Zydrunas Ilgauskas, srbski branilec Saša Pavlović in krilni center Drew Gooden. Ekipo, ki bi brez njega, če malce pretiravamo, težko osvojila že evroligo, je prvič odpeljal na največji košarkarski oder.


V finalu jih je San Antonio seveda pometel z igrišča, mož, ki je kasneje postal kralj, pa je lahko v tistih junijskih dnevih prvič boleče spoznal, da sam ne moreš na vrh. Deja vu...

Značke: lebron-james, nba

Članki iz rubrike