Andrea Massi Tina Maze športnik leta 2015 Odkrito.si

Andrea Massi je varuška, mala Anouk prava ...

horoskop Svet24.si

Horoskop za nedeljo, 17. februarja

joga Petisvet.si

Test: Kje ste na svoji poti?!

FOTO1 otroški dodatek Svet24.si

Otroški dodatek, CSD in ministrstvo: kdo skriva, ...

challe1 Svet24.si

Challe Salle: Mami rad povem, da je imela vedno ...

albreht 1 Njena.si

Metka Albreht žari od zadovoljstva

lea sirk_presenecenje Njena.si

Lea Sirk: ne morem fuc***g verjeti

nu
nu
10 19.11.2016 13:32:04

Noč, ko je Santiaguo Bernabeu zaploskal nogometašu Barcelone (video)

Reuters
Vročica pred današnjim madridskim mestnim derbijem počasi narašča, prav 19. november pa je datum, ko je Real prejel eno najbolj bolečih zaušnic v domačem prvenstvu.

Bilo je na današnji dan pred enajstimi leti, na največjem nogometnem odru, ki se ga je oprijel vzdevek „el clasico“, ko je v vsem svojem sijaju zablestel Ronaldo de Assis Moreira, ki ga je nogometni svet poznal seveda predvsem kot Ronaldinha. Brilijantni Brazilec se je takrat, 19. novembra 2005, sredi Santiago Bernabeua poigraval z izgubljenimi domačini. Povedano drugače, sicer močni Real (Casillas, Sergio Ramos, Roberto Carlos, Beckham, Zidane, Raúl, Robinho, Ronaldo,...) je lahko le nemočno opazoval sambo, ki jo je na zelenici plesal navdahnjeni Brazilec.

Domači so prvi strel na vrata gostov sprožili šele v 76. minuti, dve minuti kasneje pa je Ronaldinho zabil še zadnji žebelj v njihovo krsto. Bilo je to pravo malo remek delo, slalom s polovice igrišča in mojstrski zaključek mimo Casillasa, ki je lahko le še zamahnil roko.In potem se je zgodilo tisto nepredstavljivo, ne prej ne potem nikoli več videno. Ronaldinho je bil namreč deležen stoječega aplavza s strani domače publike. Vse rivalstvo, da ne rečemo sovraštvo, je bilo v tistem trenutku potisnjeno na stran, ljubitelji nogometa so se priklonili resničnemu geniju, pa čeprav je bil v dresu najhujšega tekmeca.

Tudi sam Brazilec je v svoji karieri dobil marsikatero priznanje in poklon, toda najbrž nobenega večjega od tistega, ki so mu ga tistega novembrskega večera namenili pristaši Reala. Prizor, ki se je za vedno vtisnil v spomin in ki na nek način ponazarja vso elpoto nogometne igre.

Članki iz rubrike