prasarita 06 Odkrito.si

Ženske imamo poslanstvo, zato moramo ostati ...

rahim kurijev Svet24.si

VIDEO: Petletni Čečen s 4105 skleci postal ...

Ženska Petisvet.si

Veliko fatalnih žensk se zlomi

sneg Svet24.si

Pobelilo bo večji del Slovenije, na ta dan bo ...

charles Svet24.si

Strokovnjakinja razkrila govorico telesa kraljev ...

bql+zorjan Najstnica.si

Na finalu TOP NAJSTNICE Nika Zorjan in BQL!

fRANKO_BAJC Njena.si

Franko Bajc je to naredil prvič

nu
nu
10 19.11.2016 13:32:04

Noč, ko je Santiaguo Bernabeu zaploskal nogometašu Barcelone (video)

Reuters
Vročica pred današnjim madridskim mestnim derbijem počasi narašča, prav 19. november pa je datum, ko je Real prejel eno najbolj bolečih zaušnic v domačem prvenstvu.

Bilo je na današnji dan pred enajstimi leti, na največjem nogometnem odru, ki se ga je oprijel vzdevek „el clasico“, ko je v vsem svojem sijaju zablestel Ronaldo de Assis Moreira, ki ga je nogometni svet poznal seveda predvsem kot Ronaldinha. Brilijantni Brazilec se je takrat, 19. novembra 2005, sredi Santiago Bernabeua poigraval z izgubljenimi domačini. Povedano drugače, sicer močni Real (Casillas, Sergio Ramos, Roberto Carlos, Beckham, Zidane, Raúl, Robinho, Ronaldo,...) je lahko le nemočno opazoval sambo, ki jo je na zelenici plesal navdahnjeni Brazilec.

Domači so prvi strel na vrata gostov sprožili šele v 76. minuti, dve minuti kasneje pa je Ronaldinho zabil še zadnji žebelj v njihovo krsto. Bilo je to pravo malo remek delo, slalom s polovice igrišča in mojstrski zaključek mimo Casillasa, ki je lahko le še zamahnil roko.In potem se je zgodilo tisto nepredstavljivo, ne prej ne potem nikoli več videno. Ronaldinho je bil namreč deležen stoječega aplavza s strani domače publike. Vse rivalstvo, da ne rečemo sovraštvo, je bilo v tistem trenutku potisnjeno na stran, ljubitelji nogometa so se priklonili resničnemu geniju, pa čeprav je bil v dresu najhujšega tekmeca.

Tudi sam Brazilec je v svoji karieri dobil marsikatero priznanje in poklon, toda najbrž nobenega večjega od tistega, ki so mu ga tistega novembrskega večera namenili pristaši Reala. Prizor, ki se je za vedno vtisnil v spomin in ki na nek način ponazarja vso elpoto nogometne igre.

Članki iz rubrike