MIHA_KAVČIĆ Odkrito.si

Miha povsem gol na Pop TV? To je povedal!

erik, jasmina, bar Svet24.si

Pestro med »barovskimi« rjuhami

smrt, umiranje Petisvet

7 stvari, ki jih doživimo v trenutku smrti!

Darinka Bukovnik, Natalija Zorman, bančni izpisek Svet24.si

Kdaj je "dobrotnica" izstopila iz Stranke Alenke ...

kate middleton, princ william Svet24.si

Zaradi Kate "zgoraj brez" bodo globoko segli v ...

maja zupan miss 2017 Najstnica.si

VIDEO: Kako se pripraviti na lepotno tekmovanje?

jasmina erik bar Njena.si

Zopet vroči trenutki v Baru

nu
nu
10 19.11.2016 13:32:04

Noč, ko je Santiaguo Bernabeu zaploskal nogometašu Barcelone (video)

Reuters
Vročica pred današnjim madridskim mestnim derbijem počasi narašča, prav 19. november pa je datum, ko je Real prejel eno najbolj bolečih zaušnic v domačem prvenstvu.

Bilo je na današnji dan pred enajstimi leti, na največjem nogometnem odru, ki se ga je oprijel vzdevek „el clasico“, ko je v vsem svojem sijaju zablestel Ronaldo de Assis Moreira, ki ga je nogometni svet poznal seveda predvsem kot Ronaldinha. Brilijantni Brazilec se je takrat, 19. novembra 2005, sredi Santiago Bernabeua poigraval z izgubljenimi domačini. Povedano drugače, sicer močni Real (Casillas, Sergio Ramos, Roberto Carlos, Beckham, Zidane, Raúl, Robinho, Ronaldo,...) je lahko le nemočno opazoval sambo, ki jo je na zelenici plesal navdahnjeni Brazilec.

Domači so prvi strel na vrata gostov sprožili šele v 76. minuti, dve minuti kasneje pa je Ronaldinho zabil še zadnji žebelj v njihovo krsto. Bilo je to pravo malo remek delo, slalom s polovice igrišča in mojstrski zaključek mimo Casillasa, ki je lahko le še zamahnil roko.

In potem se je zgodilo tisto nepredstavljivo, ne prej ne potem nikoli več videno. Ronaldinho je bil namreč deležen stoječega aplavza s strani domače publike. Vse rivalstvo, da ne rečemo sovraštvo, je bilo v tistem trenutku potisnjeno na stran, ljubitelji nogometa so se priklonili resničnemu geniju, pa čeprav je bil v dresu najhujšega tekmeca.

Tudi sam Brazilec je v svoji karieri dobil marsikatero priznanje in poklon, toda najbrž nobenega večjega od tistega, ki so mu ga tistega novembrskega večera namenili pristaši Reala. Prizor, ki se je za vedno vtisnil v spomin in ki na nek način ponazarja vso elpoto nogometne igre.

Članki iz rubrike