slavko ivančič 1 Odkrito.si

Umrla po hudi bolezni, znan Primorec žaluje

miša molk3 Svet24.si

Miša Molk brez dlake na jeziku o Zali in Gašperju

The Work Petisvet.si

Psihoterapija, kakršne kamere še nikoli niso ...

zala kralj, gašper šantl, evrovizija 2019, pesem evrovizije 2019 Svet24.si

Odzivi na slovenski nastop: Pomežikni trikrat, ...

ula furlan Svet24.si

Ima Ula Furlan popravljen nos?

andrej milutinovic Njena.si

Andrej Milutinovič: 'Nikoli ne bi imel debele ...

SoulGreg Artist Njena.si

Sin slovenskega glasbenika izgubil boj z boleznijo...

Tamara Kedačič
Tamara Kedačič
0 24.04.2017 08:19:04

Tadej Trdina v svoji izpovedi: Noseča? Osem mesecev. Strgane vezi? Osem mesecev. Hm, naj vam pojasnim ...

Martin Metelko
Bilo je sredi avgusta leta 2015, ko se je odlični nogometaš Wolfsberga, ki se je v tistem trenutku spogledoval tudi z igranjem v reprezentanci, v bolečinah sesedel na tla. Tadej Trdina je v tistem trenutku pomislil na najhujše, a optimističen, kot je, je hkrati upal na najboljše.

Devetnajst mesecev kasneje ima za sabo dve operaciji zaradi strganih križnih vezi, vnovič dela prve korake na nogometni zelenici, hkrati pa odšteva dneve, ko bo lahko prvič zagledal svojega sina. Zgodba skromnega fanta iz Mežice je zgodba o nepopustljivosti, vztrajnosti, optimizmu in iskanju dobrega v vsaki nesreči.

trdina3
Martin Metelko

Ni bilo prvič, da smo z visokoraslim napadalcem avstrijskega prvoligaša Wolfsberga sedeli iz oči v oči in se pogovarjali o njegovi prihodnosti, sanjah in pričakovanjih. Prvič ga je novinarski kolega obiskal v Volšperku, kjer je bil v tistem času glavna zvezda tamkajšnjih nogometašev in je zelo glasno trkal tudi na vrata reprezentance. Drugič so bile teme nekoliko manj prijetne, za Tadejem je bila namreč prva operacija zaradi strganih križnih vezi, toda Korošec optimizma in zanj značilnega nasmeha na obrazu ni nikoli izgubil.

trdina2
Martin Metelko

Tokrat smo se z njim in njegovo simpatično soprogo Mašo družili v Mežici. Torej tam, kjer je Tadej naredil svoje prve nogometne korake, kjer se je po travnikih podil s prijatelji in sanjal o tem, da bi nekoč postal nogometaš. In tam, kamor se zdaj najraje vrača na nedeljsko kosilo.

Tudi žaljivke, ker sem 'Balkanec'

Njegova nogometna pot se je začela v Slovenskem akademskem klubu v Celovcu in ga vodila v Ruden, kjer je na 118 tekmah dosegel kar 97 golov, v Karlsdorfu pa se je prvič znašel v položaju, ko okrog njega niso vsi govorili slovensko, temveč je vse potekalo v nemščini. "Na srečo sem hitro osvojil vsaj nogometne izraze, drugače pa nisem največji talent za jezike. Še zdaj ne govorim povsem pravilno, Maša me velikokrat popravi pri kakšni besedi. Na začetku me je to motilo, a sem hitro ugotovil, da je to dobronamerno. Zdaj tudi soigralcem povem, naj me popravijo." Čeprav je že od malih nog tesno povezan tudi z Avstrijo, opaža veliko razliko med obema narodoma. "Mislim, da je kultura v Avstriji na veliko višji ravni, mi se na primer v klubu vsak dan ob prihodu rokujemo. V nižjih ligah sem sicer nekajkrat slišal žaljivke na račun tega, da sem Slovenec oziroma Balkanec, a sem to preslišal," je priznal Tadej.

CELOTEN POGOVOR S TADEJEM TRDINO SI LAHKO PREBERETE SAMO V PONEDELJKOVI TISKANI IZDAJI EKIPE SN, KI JO NAJDETE TUDI NA TRAFIKA24.SI.

Članki iz rubrike