Tony Cetinski - Krik (Deliverable V-T1-T-SG)4490 Svet24.si

Priljubljeni pevec razkril, kako je včasih ...

medved, rjavi medved Svet24.si

Ministrstvo sledilo stroki: Letos bodo odstrelili ...

1701778337-dsc9818-01-1701778319724 Necenzurirano

"Kar sta na policiji počela Žakelj in Tonin, je ...

cernivceva 6a PL Reporter.si

Milijon in pol evrov vredne hiše gradbenega ...

luka doncic 24 pm Ekipa24.si

Luka Dončić objavil posebno fotografijo ...

matjaž-štraus Njena.si

Delovna akcija: Mojster Matjaž srečen v objemu ...

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

Tamara Kedačič
Tamara Kedačič
1 23.01.2017 08:33:09

Košarkar Olimpije Devin Oliver: Obama me je izzval na obračun ena na ena

Tit Košir
Štiriindvajsetletni Američan je eden od najpomembnejših članov košarkarske ekipe Uniona Olimpije v letošnji sezoni, v prijetnem klepetu pa smo ga imeli priložnost spoznati v drugačni luči. Pogovarjali smo se o posebni vezi s sestro, ki ima downov sindrom, o slavnem čivku Baracka Obame, o pretresljivi smrti nekdanjega sostanovalca, o odnosu z nekdanjo številko ena ženskega tenisa Kim Clijsters in mnogih košarkarskih dogodivščinah.

Mladi ameriški košarkar se je tako kot veliko njegovih rojakov po neuspelem naboru za ligo NBA odločil, da srečo preizkusi v Evropi in se tako skuša izstreliti med zvezdnike. Po končani univerzi ga je pot vodila v Belgijo, Izrael in Francijo, v letošnji sezoni pa je za svoje začasno domovanje izbral slovensko prestolnico in jo, kot nam je navdušeno razlagal, zelo vzljubil.

"Po navadi sem odšteval dneve, kdaj se bom lahko vrnil v Ameriko, tu pa tega občutka nimam," je povedal Devin, ki je kljub mladosti doživel že marsikaj in spoznal nekaj ljudi, ki so ga tako ali drugače zaznamovali. Njegova življenjska pot se je začela v za ameriške razmere majhnem mestecu Kalamazoo v zvezni državi Michigan, ki je najbolj znano kot rojstno mesto enega od najboljših bejzbolistov Dereka Jeterja.

Članu Uniona Olimpije je bila košarka položena v zibelko, saj sta oba starša igrala na univerzitetni ravni. "Spoznala sta se zaradi košarke, nenehno poslušam zgodbe o tem (smeh). Moška in ženska ekipa sta se na gostovanja vozili z istim avtobusom, tam je oče prvič nagovoril mamo. Se pa mama velikokrat šali, ker sta bila par osem let, preden se je odločil, da jo bo končno zaprosil (smeh). Doma so bile nenehne razprave o tem, kdo je boljši košarkar, toda mislim, da je to vseeno oče," se je nasmejal Američan.

CELOTEN POGOVOR Z DEVINOM OLIVERJEM SI LAHKO PREBERETE SAMO V PONEDELJKOVI TISKANI IZDAJI EKIPE SN, KI SI JO LAHKO ZAGOTOVITE TUDI NA TRAFIKA24.SI!

Članki iz rubrike