tank, želva, lopa Svet24.si

Foto: Ukrajinci zajeli nenavadno rusko »želvo«

906923_138-naplavinepasjirep1 Svet24.si

Naplavine zasule tlakovan prehod čez Pasji rep

stanislav zore brezje 2023 Necenzurirano

Pridiga nadškofa Zoreta o evtanaziji in ...

zabjak brezje romi pl3 Reporter.si

Anticiganizem: četudi problem pometemo pod ...

benjamin sesko pm Ekipa24.si

Simpatična izbranka Benjamina Šeška je ...

poroka-na-prvi-pogled, irena, andrej Njena.si

Preslišana tragedija v eksperimentu Poroka na ...

Celje Ekipa24.si

Razkrivamo: Naslednja okrepitev Celjanov je tukaj!...

ou
ou
1 17.05.2024 10:50:36

Zeleno-vativne montažne lesene gradnje na festivalu BIG Arhitektura 2024

Melanja Korošec, direktorica strateškega marketinga in inovacij ter Mihael Miholič, arhitekt
Marles je na festivalu BIG Arhitektura 2024, ki je 15. in 16. maja potekal v Ljubljani, vodilnim strokovnjakom Jugovzhodne Evrope za arhitekturo in notranje oblikovanje predstavil prednosti montažnih lesenih gradenj ter njihovo vodilno vlogo pri gradnji trajnostne prihodnosti z razvojem zelenih inovacij.

Slovenska prestolnica je v preteklih dveh dneh gostila Festival BIG Arhitektura Ljubljana, na katerem so se zbrali vodilni strokovnjaki za arhitekturo in notranje oblikovanje s področja Jugovzhodne Evrope in širše.

V okviru festivala so potekali predstavitveni moduli, na katerih je Marlesova direktorica strateškega marketinga in inovacij Melanja Korošec prisotnim predstavila novosti na področju montažnih lesenih gradenj in njihove glavne adute pri gradnji okolju prijaznih bivalnih rešitev. »Priložnost, da med vodilnimi strokovnjaki s področja arhitekture širimo znanje in zavest o pomenu montažnih lesenih objektov za prihodnost gradbeništva, je za nas neprecenljiva. Predstavljajo namreč most med nami in vsemi, ki razmišljajo o gradnji doma ter nam tako pomagajo širiti znanje in zavest o zeleno-vativnih rešitvah prihodnosti,« je poudarila.



Del festivala BIG Arhitektura so tudi mednarodne nagrade BIG SEE za najvidnejše dosežke s področja arhitekture. Marles je mednarodno žirijo prepričal s svojim konceptom Lumniya iz linije Pure in zanj prejel najvišjo možno oceno. »Resnično smo hvaležni za nagrado, saj potrjuje, da je pot, ki smo jo začrtali, prava. Še naprej želimo oblikovati prihodnost bivanja, ki bo v sožitju z naravo,« je dodala Melanja Korošec.

Marles je z več kot 100-letno tradicijo v gradnji okolju prijaznih in inovativnih lesenih rešitev vodilni ponudnik, ki ga odlikuje spretno združevanje inovativnih in okolju prijaznih tehnologij in materialov. Sodelovanje in širjenje znanja na festivalih, kot je BIG Arhitektura Ljubljana ter nagrada BIG SEE so pomemben mejnik na Marlesovi poti ustvarjanja prihodnosti bivanja.

Značke: marles, gradnja

Članki iz rubrike