Upravna enota Ljubljana Svet24.si

Kako kaže s stavko na upravnih enotah?

hrvaška obala Svet24.si

Poleti glavnina Slovencev spet na Hrvaško, a za ...

zdravniki, stavka Necenzurirano

Smo talci zdravniških baronov, ki vodijo Fidesovo...

skvarc rupnik fb Reporter.si

Šef krščanskega foruma SDS in spolni predator: ...

mura maribor 6 Ekipa24.si

Znana kazen za črno-bele! Mura kriva kot ...

William se je opravičil in rekel, da ga zaradi osebnih razlogov ne bo Odkrito.si

William v breznu alkohola?

doncic Ekipa24.si

Fantastični Dončić se je spet spogledoval z ...

Oglasno sporočilo
Oglasno sporočilo
0 19.12.2023 08:30:55

Zavarovanje doma: pripravljeni na nepredvidljivo vreme

Ujme in drugi nepredvidljivi vremenski pojavi postajajo vse pogostejši del naših življenj. Izogniti se jim ne moremo, lahko pa se nanje dobro pripravimo tudi z ustreznim zavarovanjem doma.

Letošnje katastrofalne poplave so dosegle tudi stavbe, vozila in drugo premoženje, ki se ni nahajalo na običajnih poplavnih območjih. Pokazalo se je, da je treba ob misli na zavarovanje upoštevati tudi manj verjetne scenarije.

Pripravite se na vse scenarije


Pred sklenitvijo zavarovanja doma na opozorilnih kartah poplav, ki so po povodnji avgusta 2023 posodobljene, preverite, ali bi voda lahko dosegla tudi vaše premoženje. Če ga še nikoli ni, ne pomeni, da ga nekoč ne bo. Zato je pomembno, da izberete zavarovanje, ki vključuje ustrezna kritja tudi za najbolj nepredvidljive scenarije. Veliko domov je denimo zavarovanih za primer izliva vode, vendar to ni enako zavarovanju poplav. Poplave so lahko bistveno bolj uničujoče. Poleg tega pa je višina povrnjene škode v veliki meri odvisna od kritja, določenega v zavarovanju.


Ocenite največjo škodo


Pred sklenitvijo zavarovanja ocenite največjo škodo, ki bi jo poplava lahko povzročila in izberite ustrezno zavarovalno vsoto.

Zavarovanje poplave je vključeno v Veliki in Comfort paket zavarovanje doma, ki jih lahko sklenete preko spleta. Zavarovanje pa lahko sklenete tudi preko zastopnika, ki vam lahko pomaga, da zavarovanje še bolj prilagodite potrebam svojega doma. 

Zavarovanje poplave je lahko vključeno v paketno zavarovanje doma. Pred sklenitvijo pa nujno preverite, ali bi zavarovalna vsota krila škodo, ki bi lahko nastala.


Vsako leto zato sproti preverite, ali je vaša lastnina, ki se je morda povečala, še zavarovana za vsote, s katerimi bi lahko dom in opremo v njem povrnili v prvotno stanje.

Članki iz rubrike