ludivine-daoudi-rn Svet24.si

Kandidatko skrajne desnice ujeli z nacistično ...

ufo-cesta-vozilo Svet24.si

Foto: Na avtocesti so ustavili leteči krožnik

Necenzurirano prenos Necenzurirano

Največji slovenski tajkun v kazenskem postopku. ...

damir crncec pl Reporter.si

Kdo bo novi minister za obrambo: Črnčec, Premk ...

matjaz kek Ekipa24.si

Kaj je želel povedati Matjaž Kek? Selektor z ...

Pokukajte v zakulisje najbolj fatalnega večera (20) Njena.si

Igralec Robert Korošec zmagal prvo kolesarsko ...

nogometasi slovenija portugalska mm Ekipa24.si

Pozor! Sprememba ure sprejema za slovenske ...

nu
nu
30 04.07.2023 12:56:00

Hrvaški velikan: Slovenija je športna država, Hrvaška to ni. Poglejte, zakaj ...

Profimedia
Hrvati z velikim zanimanjem spremljajo uspehe slovenskih športnikov in odzive slovenskih športnih navdušencev.

Slovenija v teh dneh z velikim zanimanjem spremlja dogajanje na Touru, kjer je eden glavnih kandidatov ta končno zmago slovenski šampion Tadej Pogačar.


Številni ljubitelji slovenskega športa držijo pesti in navijajo, da bi dvakratnemu zmagovalcu Dirke po Franciji še tretjič uspelo osvojiti najslovitejšo kolesarsko dirko na svetu, to pa je pritegnilo pozornost tudi naših južnih sosedov.

V teh dneh se v Sloveniji mudijo tudi hrvaški novinarji, ki spremljajo hrvaške klube na pripravah v Sloveniji, novinar Sportskih novosti Davorin Olivari pa ni mogel mimo evforije, ki ji je bil priča. "Med tem ko se v domovini v lokalih gleda izključno samo nogomet, se v Sloveniji gleda vse ostalo. Zelo zanimivo je bilo spremljati dogajanje v lokalu v Kranjski Gori, kjer so na velikem zaslonu in glasno spremljali Tour. Tako kot pri nas spremljajo hrvaško nogometno reprezentanco in navijajo za Luko Modrića, tako tukaj spremljajo Tadeja Pogačarja. Ko berete medije, je seveda v ospredju kolesarstvo, ampak piše se tudi o atletiki, plavanju, poletnih smučarskih skokih košarki, rokometu, ... Seveda je tukaj tudi nogomet, ampak se piše in govori tudi o drugih športih," je bil nad športnim dogajanjem in zanimanjem v Sloveniji navdušen hrvaški novinar, ki je dodal: "Ko malo bolje pogledamo, vidimo, da je Slovenija športna država. Hrvaška to ni. Mi smo nogometna država. Ostali športi so v drugem, tretjem ali četrtem planu."

Značke: hrvaška, slovenija

Članki iz rubrike