Zoran Janković Svet24.si

Janković okrcal ljubljansko Levico: Niti SDS jih ...

gospodarski minister Matjaž Han Svet24.si

Magna bo Sloveniji vrnila denar

20150112-00580293 Necenzurirano

Ko je hišni dobavitelj "zlizan" z bolnišnico: ...

mala seva buzekijan pernula pl Reporter.si

Miro Senica in Katarina Kresal sta sanjala, da ...

riera olimpija af Ekipa24.si

Predsednik Olimpije brutalno udaril po Rieri: Ni ...

Ljubica Špurej Jazbinšek Njena.si

Slovenska pevka presenetila, že drugič bo ...

roglic 1 Ekipa24.si

Uau! Bi imeli uro, narejeno po navdihu Rogličeve ...

ou
ou
0 24.05.2023 09:29:46

Država Mestni občini Maribor zagotovila skupno skoraj 9 milijonov evrov za izvedbo Olimpijskega festivala evropske mladine (OFEM)

gov.si
Minister za gospodarstvo, turizem in šport Matjaž Han in župan Mestne občine Maribor Saša Arsenovič sta ob navzočnosti predsednika Vlade Republike Slovenije dr. Roberta Goloba v Mariboru slavnostno podpisala pogodbo o sofinanciranju investicije »Izgradnja atletske ogrevalne steze z rekonstrukcijo obstoječe tribune« v višini tri milijone evrov. Minister Han pa je mariborskemu županu tudi predal sklep Vlade RS glede dodatnega sofinanciranja izvedbe in organizacije Olimpijskega festivala evropske mladine (OFEM) 2023 v višini 2,825 milijona evrov.

S tem je država za izvedbo OFEM namenila skupno skoraj devet milijonov evrov, in sicer dobrih šest milijonov evrov za sofinanciranje športne infrastrukture ter še slabe tri milijone za izvedbo in organizacijo samega dogodka OFEM.

Predsednik vlade dr. Robert Golob je ob tej priložnosti izpostavil: "Maribor je v duhu in dejanjih eno najbolj športnih slovenskih mest. Prav zato odločitev vlade, da podpre organizacijo OFEM, ni bila težka. Danes smo s predajo sklepov to tudi potrdili. Zahvaljujem se vsem sodelujočim, saj gre za veliko zadevo za Maribor in Slovenijo. Cela Slovenija je lahko ponosna na to, da bo OFEM v Mariboru, saj se je v preteklosti že večkrat izkazal za odličnega organizatorja športnih dogodkov na najvišjem nivoju. Našim športnicam in športnikom pa želim, da bodo dosegali vrhunske rezultate in ob tem stkali prijateljske vezi z drugimi športniki iz cele Evrope. Čestitke za dosedanje delo in pozitivno naprej!"Minister za gospodarstvo, turizem in šport Matjaž Han je poudaril: "Na Vladi RS se zavedamo, kaj pomenijo velike športne prireditve za promocijo Slovenije, za njeno gospodarstvo in turizem. Zato sem vesel, da smo skupaj, s podporo predsednika vlade, zagotovili dodatna sredstva za organizacijo OFEM-a. Ker to ni le navaden športni dogodek, temveč je dogodek, ki bo v Slovenijo pritegnil mlade, da bodo spoznali njene lepote, se družili in širili pozitivno energijo. Mislim, da je to naložba v prihodnost." V nadaljevanju se je še zahvalil prostovoljcem za njihov prispevek k promociji naše države in organizatorjem zaželel uspešen dogodek.

Župan Mestne občine Maribor Saša Arsenovič je ob tem dogodku dejal: "V imenu Mestne občine Maribor in kot predsednik Organizacijskega odbora Olimpijskega festivala evropske mladine se zahvaljujem, da ste projekt OFEM prepoznali kot ne samo pomemben dogodek za mesto Maribor, ampak dogodek, ki je izrednega nacionalnega pomena. Verjamem, da se bomo festivala spominjali še vrsto let ter da bosta Slovenija in mesto Maribor za čas festivala postavljena na športni zemljevid Evrope. Ne gre za tekmovalni duh, temveč tudi za prostovoljstvo in povezovanje, hkrati pa lepe izkušnje, ki jih bodo obiskovalci festivala odnesli s seboj."

Značke: maribor, ofem

Članki iz rubrike