Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Srbski igralec Sergej Trifunović Svet24.si

Igralec Sergej Trifunović ponovno v primežu ...

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

kyle-marisa-roth Odkrito.si

Nenadna smrt znane TikTok vplivnice

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

STA
STA
0 07.05.2023 11:12:07

Dobrodelni tek Wings for life na vrsti desetič

V nedeljo bodo na dobrodelnem teku Wings for life po svetu desetič tekli za tiste, ki ne morejo, vnovič tudi v Ljubljani. Wings for Life je globalni dobrodelni tek, vsa zbrana sredstva od startnin in povezanih donacij pa gredo za raziskave poškodb hrbtenjače in iskanje zdravila zanje.

Z lanskimi dogodki vred so po celem svetu zbrali že 38,3 milijona evrov sredstev, ki jih bodo namenili za omenjene raziskave ter iskanje zdravil.

Organizatorji so v izjavi za javnost sporočili, da je doslej na tekih sodelovalo več kot milijon ljudi. Letošnje izvedbe se bo v Ljubljani predvidoma udeležila tudi olimpijska zmagovalka v športnem plezanju Janja Garnbret. Vsaj tako so zapisali konec januarja pred njeno poškodbo palca dva tedna kasneje.

Nastopil bo tudi kajakaš Peter Kauzer, nekdanji predsednik republike Borut Pahor ter drugi znani slovenski obrazi.



Tek je sicer namenjen prav vsem, ne le resnim tekačem. Vsako leto se ga udeležijo tako tisti, ki startajo na zmago, kot tisti, ki tečejo le občasno. Koncept tekmovanja je že vrsto let tak, da cilj pride do udeležencev, saj tekmovalce v ozadju po pol ure začne loviti avtomobil s tako imenovano časovno zaporo.

Avtomobili, ki postopoma povečujejo hitrost vožnje od začetnih 14 km/h, na trasi vztrajajo, dokler ne ulovijo zadnjega tekmovalca. Ko udeleženca zasledovalno vozilo ujame, je tek zanj končan, njegov rezultat pa predstavlja pretečena razdalja.

Trasa teka Wings for Life World Run se bo v Ljubljani ob 13. uri pričela na Kongresnem trgu v Ljubljani in nadaljevala mimo nakupovalnega središča BTC proti Domžalam in Kamniku.

Značke: tek, humanitarnost

Članki iz rubrike